måndag 20 december 2010

2010-12-20

Jul i förtid
Jag avstod från jobbets julfest i fredags. Faktiskt gör det mig ingenting att jag inte var med - jag har hört att det var roligt, men ett fylleslag utan dess like. På sätt och vis var det nog ganska skönt att inte vara där - fyllefester har aldrig riktigt varit min grej. Rykten går om att det börjar bli klart med var vi ska flytta med kontoret nästa år. Det verkar bli Kungsholmen, som det låter nu, och om det blir sant så kommer jag definitivt att ta mig en seriös funderare på jobbets vara eller icke vara. Jag vill inte jobba på Kungsholmen - jag vill vara i city med närhet till träning, butiker och de vänner som fortfarande sitter i närheten och som jag då och då kan träffa på luncherna. Det är viktigt för mig och om Kungsholmen blir bekräftat så får jag nog börja söka jobb på allvar.

Min fredagkväll, i stället för fest med jobbet, blev lugn. Jag struntade fullständigt i nyttigheter och måsten och köpte pizza, choklad och julmust och såg en bra film på TV. Jag jobbade en kort stund med våra bröllopsfoton men det var allt. Jätteskönt verkligen! U var på julbord med sitt jobb men även han var ganska sliten efter veckan så han blev inte alltför sent, som tur var.

På lördagen var jag uttråkad - jag hade trots allt varit hemma i två dagar och behövde komma ut och se något annat. Nu blev det ändå inte så mycket av det, men vi kom i alla fall väg på bio på eftermiddagen - Harry Potter and the Deathly Hallows, som var precis så bra som jag hade väntat mig. Jag ska nog ta och börja läsa alla böckerna en omgång till snart, innan den allra sista filmen kommer i sommar.

Igår firade vi jul i förväg hos mina föräldrar. C, Ö och SL åker till Ö's föräldrar över julhelgen i år så vi passade på att fira lite med dem innan de reser iväg. Det blev inte julmat, utan vanlig middag, en massa fika i vanlig ordning och lite julklappsutdelning på det. Jag och C har bestämt att inte byta julklappar i år, men jag fick desto mer av mina föräldrar: pengar till mig och U, täckkräm från Make Up Store, vantar, en bok och krispigt vita kuddfodral som jag önskat mig. Helt klart mer än jag väntat mig och mer än jag önskat inte minst!

I natt har jag sovit oroligt. Jag har sedan någon vecka tillbaka börjat få rejält ont i en av mina fina fixade tänder. Det kommer och går, från att knappt kännas alls till att vara jätteömt om jag så bara kommer åt tanden. Jag har blivit väldigt orolig förstås, eftersom jag är så rädd om mina nya fina tänder nu, och i morse ringde jag tandläkaren. Som tur var hade hon tid redan idag på lunchen, så snart ska jag gå dit och få höra vad som orsakar problemet. Hon trodde att det kanske kunde bero på bettskenan och jag hoppas att hon har rätt och det inte är värre än så. Jag har sett all världens skräckscenarier framför mig, men jag håller tummarna för att det inte är så allvarligt i verkligheten. Jag har alltid varit väldigt orolig av mig när det gäller sjukdomar och det här är inget undantag men jag hoppas på det bästa i alla fall.

Ute är det fantastiskt vintervitt. Det har snöat utan avbrott nästan hela helgen och allt är liksom inbäddat i vitt. Härligt, vilken fin jul det kommer bli!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida