lördag 25 december 2010

2010-12-25

En god jul
Jag har försökt komma i julstämning i flera veckor, men trots det ville känslan inte riktigt infinna sig igår. Förmiddagen blev stressig - jag vaknade med rejäl huvudvärk och kom inte upp så tidigt som jag hade tänkt, och följdaktligen blev allt försenat och stressigt.

Jag kom i alla fall hem till mina föräldrar och Maja lagom till lunch, och dagen blev trots allt riktigt bra. Jullunch, fika, promenad ute i vinterkylan. Jag läste och vi hade en lugn och skön dag helt utan TV. På kvällen kom U till oss och vi åt risgrynsgröt, delade julklappar och fikade. Mamma och pappa fick lite blandade saker: prenumerationer på tidningar, god mat, lite småsaker som de kan behöva ha. Jag fick också fler julkappar: en ögonkräm - som förvisso inte alls hjälper mot rynkor - och jag och U fick choklad och te. Av U fick jag isdubbar, massage och bio och dessutom en sidenmorgonrock av AP. En massa fint helt enkelt!

Den bästa julklappen av alla var ändå Maja. Det var perfekt att jag var hos henne hela dagen, och att det inte var en massa annat folk där utan allt var ungefär som vanligt, lugnt och tryggt. Hon fick en massa god mat och åt bra, jag klappade henne massor och vi klippte bort lite tovor - under viss protest, förstås, men hon var ändå hur gosig och social som helst, spann och var tillgiven. Innan vi skulle åka hem tog jag upp henne och hon satt länge i min famn och var alldeles avslappnad och lugn. Mamma gav henne yoghurt som är bra för magen i spruta och hon åt som ur en nappflaska och allt gick hur bra som helst. Det kändes verkligen att Maja mådde bättre nu, hon var lugn och tillgiven och litade på mig. Jag är så glad över det för det är vad jag har önskat mest av allt. Det är det bästa jag hade kunnat få till jul.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida