torsdag 21 oktober 2010

2010-10-20

Glasögonorm
I morse var det minusgrader när jag gick hemifrån. Riktigt kyligt och klar luft ute och stövlarna åkte på utanpå mina smalaste jeans. Med mitt ena stövelpar funkar det faktiskt att ha byxor instoppade men med det andra stövelparet är det omöjligt. Jag passade på att hämta upp min svarta kappa också, men usch, den är så ful och tråkig. Den får bli en hemmakappa att ha när jag ska åka och handla eller göra annat som inte kräver något i utseendeväg. Ja ja, dagens i-landsproblem!

Träningen gick bra igår, trots att passet var helvetiskt jobbigt i vanlig ordning. Men jag hade bra och peppande cyklister omkring mig och med gott samarbete, jävlar anamma och horn i pannan så löser sig det mesta! Hemma ägnades kvällen åt Ecuador. Vi är nästan, nästan klara med vilken arrangör vi ska välja nu. Bara ett par kompletterande frågor till och sedan kan vi boka. Så skönt! Jag hoppas att vi kan göra en bokning redan idag, men med tanke på tidsskillnaden mellan Sverige och Ecuador så är det inte säkert att vi hinner få svar på våra sista frågor tillräckligt snabbt. Men innan veckan är slut ska vi i alla fall vara klara - skönt!

Idag står ett besök hos optikern på schemat. Det känns lite grann som bortkastade pengar, eftersom jag inte har märkt av någon synförändring utan antagligen har exakt samma synfel idag som sist jag var där. Men reglerna säger av någon anledning att man inte får köpa linser utan att ha gjort en undersökning först så då måste jag pallra mig dit. När jag ändå är där tänker jag ge optikern en utmaning som ingen hittills har lyckats med: att hitta en lösning till mig som innebär att jag kan klara mig utan att använda glasögon på jobbet. Nu funkar det helt enkelt inte och jag har verkligen testat allt: en lins på höger öga, en lins på vänster öga, två linser, ingenting alls.

Mitt problem är att jag har olika synfel på vänster och höger öga. På höger öga är jag lite närsynt. På vänster öga är jag lite översynt och dessutom astigmatisk. Jag har världens minsta synfel, egentligen, och hade jag haft samma fel på båda ögonen hade jag förmodligen klarat mig utmärkt utan någon korrigering alls. Men med olikheterna funkar det inte utan jag får huvudvärk och blir trött och sitter och överanstränger ögonen. När jag inte jobbar klarar jag mig utmärkt med min enda lins på höger öga, inga problem alls, men på jobbet får jag huvudvärk efter en halv dag och måste byta till glasögon. Och jag avskyr glasögon! Det spelar ingen roll hur de ser ut - poppiga, diskreta, mörka, ljusa, stora, små - oavsett vilka glasögon jag använder så känner jag mig ful och tråkig och det är som att jag försvinner bakom glasögonen. Jag skulle så gärna vilja slippa dem och den optiker som kan uppnå det kommer att vara min hjälte för livet. Det är en utmaning, helt klart, och jag håller tummarna idag!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida