onsdag 9 juni 2010

2010-06-09

Födelsedagsmiddag
Idag är jag på kontoret igen, efter ett par dagars hemarbete. Jag kan inte säga att det är jättekul att vara här - jag har åter fallit in i en sådan svacka när jag känner mig totalt omotiverad och uttråkad och överlag bara är splittrad eftersom jag hela tiden tänker på annat än det jag borde. Jag vet inte om det är jobbet som är helt fel och inte stimulerar mig tillräckligt, eller om det är mig det är fel på, eller om kombinationen bara helt enkelt inte fungerar. Innerst inne tror jag att det är fel bransch för mig. Jag är helt enkelt inte intresserad av finansbranschen och jag är övertygad om att det skulle vara en helt annan sak om jag i stället arbetade med en produkt jag är intresserad av, som resor, mode, friskvård eller inredning, bara för att nämna något. Mina funderingar går vidare...

De nya tänderna känns fortfarande bra och framför allt ser de helt naturliga ut. Jag känner inte att de finns där och det är ju så det ska vara, det är ju så det är med naturliga tänder. Jag kan bara beundra både tandteknikern och tandläkaren som har gjort detta så bra för mig.

Jag har äntligen pratat med RL och det verkar som att vi kan komma bra överens när det gäller katterna i sommar. Hans nya hus börjar äntligen bli klart och katterna kommer att flytta över till honom redan i mitten av nästa vecka. Mina känslor är blandade förstås - jag tror att katterna kommer att få det jättebra där ute på landet, med skogstomt och natur och tystnad. Samtidigt tror jag att de kommer att sakna mig och U som de har bott med i nästan ett år i sträck nu, och jag vet att jag kommer att sakna dem enormt mycket. Som tur är så handlar det inte om en permanent flytt utan om några veckor till att börja med, och efter det kommer vi att turas om som vanligt.

Igår eftermiddag skjutade U mig ut till Täby eftersom jag skulle lämna in min brudklänning för ändringar hos sömmerskan. Det gick snabbt och lätt och det verkar inte behövas sys ut mer än någon centimeter så det är ju inte något stort jobb det handlar om. När klänningen väl är klar är hela min outfit till bröllopet i princip klar också - det enda som saknas är väskan men jag tar någon gammal om inte någon jättebra väska dyker upp. Trots allt är det inte ofta jag använder kuvertväskor och det är ju inget måste att jag ska ha en speciell väska bara för det här tillfället.

Besöket hos sömmerskan gick så fort så jag hann med en liten tur i Täby Centrum också innan det var dags att åka vidare. Jag gick in i fina butiken Inside & Living, som är en sån där butik där jag skulle vilja köpa precis allt. De har hur mycket fint som helst, både inredning och kläder, och ja, helt i min smak. Skulle jag själv någon gång driva en butik så är det en sådan stil jag skulle vilja ha, blandningen av kläder, accessoarer och inredning i en perfekt mix.

Jag hittade en helt underbar klänning i klar lila färg, en sån färg som verkligen passar mig perfekt, och jag blev kär förstås. Tyvärr fanns den inte i min storlek men klänningen var så vid i modellen så jag provade en storlek större i stället. Den passade utmärkt bortsett från att den var lite väl stor i ärmringningen. Jag velade länge och valde till slut att låta den hänga kvar, men nu ångrar jag mig lite - den hade varit perfekt till bröllopet vi ska gå på nästa helg, när jag ju fortfarande inte har något att ha på mig. Kanske får jag åka tillbaka till Täby på lördag och se om klänningen finns kvar, och ha med mig rätt skärp och tillbehör för att kunna prova den ordentligt. Finns den kvar så finns det, annars får jag hitta på någon annan lösning. Det är ju inte mycket tid att spela på nu så det är nu eller aldrig det gäller.

Efter utflykten till Täby tog jag Roslagsbanan in till stan och till restaurangen Duvel där BP bjöd på födelsedagsmiddag. U's familj är trevlig och lättsam och dessutom är det ju aldrig fel att slippa laga mat själv. Ärligt talat kan jag dock inte säga att maten var alltför imponerande - det är inte ett ställe jag skulle gå tillbaka till, men mätt blev jag i alla fall mer än nog. Jag var duktig och avstod från att beställa dessert men jag hittade helt enkelt ingen som riktigt föll mig i smaken så då fick det vara. Väl hemma igen tog jag och U en kort kvällspromenad och sedan var det åter sovdags igen.

Idag ska vi ta en lunchtur och titta efter bröllopskläder till U. Förhoppningsvis hittar vi någonting men om inte så får det bli en tur till Norrtälje igen i helgen. Jag hoppas halvt om halvt på Norrtälje för då har jag en anledning att stanna till i Täby och titta på klänningen igen... om den finns kvar förstås. I kväll blir det träning också, första passet på länge så jag räknar med att det blir tufft!

1 kommentarer:

Blogger Hem och Lycka sa...

Nä, det där med jobb är inte lätt men håll ögonen öppna för nåt annat så ska du se att du hittar drömjobbet!

kram Mia

9 juni 2010 kl. 12:25  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida