måndag 7 juni 2010

2010-06-07

Meningslösa konflikter
Den senaste helgen har jag knappt sett U, trots att vi bor tillsammans. I fredags träffades vi en stund efter jobbet i alla fall. Då var vi med mina föräldrar, C och SL och åt en tidig middag för att fira C's examen. Det var en trevlig middag även om vi slutade tidigt - med SL som styr schemat med sin mat- och sovklocka så blir det som det blir. Efter middagen skulle U iväg på whiskyprovning - blä säger jag bara - och jag tog en promenad hem. På vägen ringde jag till SS som jag inte har hört ett ord från sedan jag meddelade henne att vi inte skulle bjuda in hennes ex HW till vårt bröllop. Hon svarade inte men jag lämnade ett meddelande men hon har förstås inte ringt tillbaka. The silent treatment är det som gäller tydligen.

På lördagen gick U upp tidigt för att ge sig iväg på svensexa för JSk. HE's möhippa var samma dag men jag hade faktiskt tackat nej till den. Jag känner inte HE särskilt väl och kände helt enkelt inte att jag behövde vara med på det här. Ärligt talat var det inte helt fel med en egen dag heller - det har varit så mycket under så lång tid så jag behövde helt enkelt en paus och bara få vara med mig själv lite grann. Jag promenerade ner på stan i det härliga vädret, sommar och sol och värme, det kan inte bli bättre! Nästan framme i stan fick jag skavsår trots att jag hade gamla skor så att promenera tillbaka hem var inget alternativ.

Jag knallade runt i diverse affärer och gjorde en hel del inköp dessutom: nya sandaler (faktiskt riktigt sköna!) från Skopunkten, rosa ballerinaskor som jag länge har spanat in på Vagabond, två linnen - ett vitt och ett mörkblått - samt en mörkblå kofta på Zara. Dessutom hittade jag mina bröllopsörhängen från Pilgrim och så blev det lite mat också längs vägen. Väl hemma efter förrättat värv gav jag mig på att rensa i garderoberna. En kofta och tre tröjor samt ett par skor åker ut till att börja med. Sedan får jag se, det är alltid rensningsprojekt på gång hos mig. Kvällen tillbringade jag i soffan med en god middag och ett glas vin, en skön kväll helt enkelt.

Igår var det Sveriges nationaldag men jag kan inte säga att vi direkt firade. Tvärtom var vi sura och irriterade båda två och dagen blev inte alls lyckad, trots perfekta förutsättningar med en helt ledig dag i fint väder. Jag gav mig iväg ut på en promenad runt Kungsholmen ensam och det var jätteskönt att gå men kändes helt fel att gå där utan U vid min sida. När jag väl kom hem var vi i alla fall sams igen och resten av kvällen blev mycket bättre. Ibland blir vi väldigt osams och det är jättejobbigt för oss båda två, men desto bättre när vi löser konflikterna till sist.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida