tisdag 19 januari 2010

2010-01-19

Visningar, visningar, visningar...
Det här med bostadsvisningar verkar vara lite som the story of our lives. Först letade vi själva bostad som galningar, hela två år tog det från vår första visning till den sista. Då letade vi givetvis inte hela tiden utan hade en hel del uppehåll under tiden, men ändå. Två år tog det och jag vill inte ens tänka på hur många bostäder vi hann gå och titta på innan vi hittade rätt.

Nu när vi äntligen har hittat vårt hem följer nästa typ av visning, den som går ut på att lyckas sälja vår gamla bostad. Det verkar ta tid, kan jag säga. Vi har haft hela fyra visningar nu och fortfarande har det inte kommit in ett enda vettigt bud - det enda bud vi hittills har fått in var skambudet som kom i förra veckan.

Jag fick boka om veckans träningsschema igår, eftersom vi skulle förbereda en specialvisning för en familj som inte kunde komma i söndags. Förberedelserna gick snabbt igår - en snabbstädning och ner med diverse prylar i källaren bara, som vanligt. Bära ner och bära upp. Bära ner och bära upp. Bära ner och bära upp igen.... Gårdagens familj verkade halvintresserad, de har tydligen precis flyttat till Stockholm och börjat leta, så mäklaren trodde att de nog skulle vilja titta vidare och känna sig för lite mer. Vi tog ut katterna på en biltur under tiden och de börjar nog tycka att det är rätt jobbigt det där, ut och in ur lägenheten var och varannan dag. Nu har vi i alla fall en ny visning inbokad på söndag igen och ingen blir gladare än jag om denna blir den sista. Det tar mycket tid och kraft att hålla på med det här, och dessutom måste vi ju bli klara för vår egen flytt snart.

Det är meningen att vi ska flytta den 30 januari, men som det känns nu tror jag inte att det kommer att vara möjligt. Lyckligtvis är vi inte beroende av en försäljning för att kunna köpa den nya lägenheten, pengarna finns redan som tur är. Men problemet är ju i stället att vi inte direkt kan flytta utan att ha sålt, för att sälja den gamla lägenheten omöblerad blir nog i princip omöjligt. Då syns allt slitage och alla skavanker ännu tydligare och jag har svårt att se att någon skulle vara lockad av det. Om en försäljning inte blir klar i början av nästa vecka blir det alltså att skjuta upp flytten ett par veckor, minst, kanske ännu mer. Det känns inte ett dugg kul men vad gör man!

I kväll blir det alltså träning för min del, samma sak i morgon och på torsdag. Det blir tufft men jag har klarat det förr. På fredag borde jag gå och klippa mig. Jag är världssämst på att komma ihåg att klippa mig, det kan gå ett halvår mellan varven, men nu är det verkligen dags. Långt hår är inte fint om det inte är fräscht och välvårdat.

Nej, nu är det dags för mer jobb igen. Ännu en tisdag i full gång!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida