måndag 18 januari 2010

2010-01-18

Cult Design, Mateus och IKEA
I förra veckan upptäckte jag till min glädje att två butiker i närheten av mitt jobb numera säljer fina Cult Design. Precis som med Mateus är Cult ett märke jag helt klart vill ha mer av hemma. Jag vill ha tvålpump, diskmedelspump, Change-ljusstakar, tandborstmugg och jag vet inte allt. Vårserien med genomskinliga glasljusstakar ser klart intressant ut - det skulle nog vara fräscht ihop med en färgad överdel. Jag ska minsann boka in ett besök hos butikerna redan i veckan och spana lite.

När det gäller Mateus skulle jag vilja ha en hel servis med tallrikar, skålar, muggar och uppläggningsfat. De är hur fina som helst och jag kan bara tänka mig hur snyggt det vore att blanda kanske två eller tre färger, vitt - så klart - och sedan rosa, eller gult, blått, grönt, grått.... Helt i min smak är bara förnamnet! Men sedan gillar jag faktiskt IKEAs lattemuggar också och dem skulle jag gärna ha i både vitt, rosa och beige. Ikeamuggarna har ju också den obestridliga fördelen att de är billiga - bara 15 kronor kostar de vilket är en tiondel av vad till exempel Mateus muggar går loss på.

När vi var hos SS och HW igår blev jag klart inspirerad till ännu mer inredning. Deras hem har mycket av det jag söker - mycket vitt, modernt, rena linjer, tomma ytor och fina saker i precis rätt mängd. Det vore verkligen trist om det slutar med att de säljer och går skilda vägar. Idag visade en kollega mig en länk till en lägenhet till salu på Lilla Essingen, och det visade sig faktiskt vara en exakt likadan lägenhet som vår, bara en våning över oss i huset. Jag har inte tittat på några bilder på vår läganhet på länge så det kändes otroligt att se hur fint det är igen. Det blir otroligt spännande att komma dit om ett par veckor!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida