måndag 20 april 2009

2009-04-20

Ännu en dröm
Jag har varit inne i en dålig jobb-flow på sista tiden. Varje dag börjar med föresatsen att idag ska jag vara effektiv, idag ska jag få så mycket gjort. Men sen faller det - jag tappar koncentrationen, har tankarna på tusen andra håll än på arbetsuppgiften, och går ifrån jobbet klart missnöjd med det lilla jag har åstadkommit. Det är ingen bra känsla och jag bara hoppas att den ger med sig snart, att jag får lättare att fokusera och känner mig mer effektiv. Jag vet med mig att det här är en lite lugnare period under året - efter sommaren kommer det att bli mer än fullt upp så egentligen borde jag väl passa på att njuta nu när tid är. Men det dåliga samvetet sätter stopp för det.

I fredags jobbade jag i alla fall hemifrån, och det var otroligt skönt att bara få sitta helt i fred en dag. Även om mina kollegor är trevliga kan det vara skönt att få lite egen tid ibland. Kontorslandskap är bra socialt, men dåligt för koncentrationen eftersom man hela tiden störs av någonting - folk som pratar, någon går förbi, andras telefoner som ringer, besökare i receptionen. Det är på gott och ont.

Resten av helgen har i alla fall varit mer effektiv. Vi har lämnat in ännu fler saker på Röda Korset, rensat ut verktyg och köpt en praktisk förvaringslåda för alla olika skruvar och spikar som ligger överallt i verktygslådan. Vi har dessutom tagit tag i det här med att köpa ny spis och äntligen kommit fram till vilken vi ska ha. Nu är det bara frågan var vi ska köpa den, vem som har bäst pris. Förhoppningsvis hinner vi få det klart i veckan i alla fall. Vi bockar ständigt av saker vi har att göra men ändå tar det aldrig slut. Tvärtom verkar listan ständigt fyllas på med fler saker, fler uppgifter. Det är tröttande trots att det ju är så livet funkar.

På lördagkvällen var det fest hos LB och DH. Vi känner dem inte jätteväl så det var roligt att vi ändå blev ditbjudna. De bor i Finntorp, i ett nästan nybyggt litet bostadsrättsradhus som är till och med mindre än vår lägenhet men känns betydligt större eftersom den är i två våningar och har en öppen planlösning på nedervåningen. Jag har bott bara ett par kilometer därifrån i flera år och ändå aldrig varit där. Festen var trevlig i alla fall och vi minglade och pratade med deras olika vänner. Det var nog inte mer än 15 personer på festen men ändå flera nationaliteter - Australien, Sverige, Italien, Frankrike... roligt och annorlunda!

Söndagen bjöd på ett riktigt visningsmaraton. Hela åtta visningar for vi runt på och då valde vi ändå bort några som vi bedömde att vi inte hann med och att de inte var tillräckligt intressanta. Utav lägenheterna fanns det en klar vinnare, en fyra på Lilla Essingen med bästa tänkbara läge direkt vid vattnet. Den har två balkonger och varenda rum i bostaden har fönster med sjöutsikt. Bättre än så kan det inte bli och den är ju helt klart en dröm för oss båda. Samtidigt är den dyr och med tanke på hur mycket folk det var på visningen tror jag knappast att den kommer att sluta i vår prisklass. För min egen del har jag redan lagt den åt sidan trots att den är så underbar. För mig känns den ouppnåelig och sånt vill jag inte lägga tid på. UP är däremot fortfarande väldigt sugen på den. Han har ju pengar och jag vet att i praktiken så skulle han ha råd om han bara ville. Men jag varken kan eller vill säga något för att påverka honom. Det är hans pengar och hans beslut som jag inte kan lägga mig i.

Fyran i Kristineberg, som jag egentligen hade störst förväntningar på, var bra om än inte alls lika perfekt som den på Lilla Essingen. Den egentligen enda riktiga nackdelen med den är att den ligger ganska långt ner, på tredje våningen från baksidan av huset men på entréplan från gatan räknat. Det funkar ju men husen runt omkring är ganska höga och jag undrar om jag skulle vara helt nöjd med att bo så pass långt ner. Samtidigt har bostaden massor av potential. Den är välplanerad och kan bli riktigt fin om man är beredd att jobba lite med den.

Utav husen var det egentligen bara ett som var någorlunda intressant, även om både jag och UP just nu väger över för att bo i lägenhet. Vi tittade på ett litet bostadsrättsradhus i Roslags Näsby, som faktiskt var klart bättre än väntat. Det är i väldigt bra skick och bra planerat med perfekt läge nära Roslagsbanan. Lätt att ta sig in till stan, med andra ord. Samtidigt är det litet, med en minimal uteplats och små rum - lite som ett dockhus. Frågan är om jag skulle trivas där helt och fullt eller om jag skulle längta bort. Jag vet inte. Jag drömmer om Lilla Essingen, men det är en dröm som känns ouppnåelig för mig. Det är upp till UP att bestämma om den drömmen kan bli verklig eller inte.

Semesterplaneringen ligger stilla just nu. Jag måste prata med RL om katterna och om vilka veckor vi ska ha dem och vilka veckor han ska ha dem. Hans oresonliga sambo har sagt att hon inte orkar gå upp och jobba när katterna bor hos dem, men på semestern kan hon ju knappast skylla på jobbet i alla fall. Med tanke på att jag och UP har hand om katterna större delen av året så borde vi kunna förvänta oss att de ställer upp på sommaren åtminstone. Men innan vi vet hur det blir kan vi inte planera någonting utan allt ligger på is. Vi drömmer om Tanzania, men det är inget beslutat ännu.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida