måndag 1 december 2008

2008-12-01

Ännu en helg
Det känns som att jag bara hann blinka så var helgen förbi och det har blivit december. Redan är det advent, tiden går bara fortare och fortare. Snart är det jul och nyår och sedan är det flytt. Jag kommer att ha mer än fullt upp hela tiden fram till dess känns det som.

Jag blev inbjuden till fredagsdrink med PR och hennes väninnor men tackade nej - jag kände mig äntligen frisk nog att träna, första gången på över två veckor. Det blev ett spinningpass och det var skönt att komma igång även om jag inte gick för fullt riktigt. Resten av kvällen gick till att tvätta och fixa och dona hemma. Det passade bra eftersom UP inte mådde riktigt bra och dessutom behövde vara hemma och jobba lite till. Jag hoppas bara att det inte blir en vana.

På lördagen vaknade jag pigg och utvilad och åkte iväg till UP på dagen. Planen var att komma igång med att rensa och göra en rejäl inventering av vad vi ska behålla, vad vi ska lagra och vad som ska slängas eller säljas. Det är inte så lätt som man tror och framför allt blir det självklart alldeles för många saker kvar på behålla- eller lagra-listorna. Jag känner mig lätt stressad inför allting - julen är snart här och jag har inte köpt en julklapp, än mindre kommit fram till vad jag ska köpa. Det är mycket på jobbet och mycket privat, med flyttplanering och allt annat.

Hemma hos UP blev det inte alls bra, av någon anledning. Mitt humör bara sjönk ihop när jag kom dit och sedan var både jag och UP retliga och irriterade hela dagen. Vi började i alla fall med inventeringen och tog sedan en promenad, men inte heller den blev bra eftersom UP mitt i allt tackade ja till att åka hem till JSk på middag och film. Jag vet att jag måste uppmuntra UP att träffa sina vänner - det är självklart och några alternativ finns inte. Samtidigt blev jag besviken över att UP hellre valde att tillbringa kvällen med JSk än med mig, trots att jag uppmuntrat honom att åka dit. Det är en sådan konstig balansgång i alltihop.

Jag var såklart inbjuden att komma dit också, men är så innerligt trött på JSk och hans kärleksliv så jag valde att åka hem till mig i stället. Det var ganska skönt när allt kom omkring. Jag lagade en fantastiskt god sallad till middag och tog ett glas vin till dessutom. UP kom till mig sent på kvällen och vi åt upp den sista chokladtårtan tillsammans.

Söndagen, första advent, var mörk och grå. Vi hann inte med mycket alls, trots allt vi borde och behövde fixa. Vi åkte iväg till UP för att fotografera honom till nya jobbets hemsida och sedan var det dags att åka in till stan för att möta PH och CE och gå på adventskonsert i Högalidskyrkan med dem. Konserten var bra om än inte så värst stämningsfull ändå, men det var roligt att sjunga med när vi i församlingen fick - jag passade på att klämma i med min värsta klassiska sångar-röst och hörde gott och väl över bänkgrannarna. Efter konserten tog vi en kort fika och sedan åkte jag hem, gick ut med katterna, handlade, åt middag - en typisk söndagkväll.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida