torsdag 21 augusti 2008

2008-08-21

Gamla vänner tar tid att få
Igår kväll träffade jag en av mina äldsta vänner, PH. Vi har känt varandra sedan 1994 och hon är definitivt en person jag tror kommer att finnas kvar i mitt liv i väldigt många år till. Vi åt thaimat och promenerade sedan till Hotell Reissen för att fika. Som alltid blev det massor av prat och det var faktiskt riktigt skönt att umgås med bara henne för en gångs skull. Inga killar, inga andra människor utan bara rent tjejsnack. Sånt behövs också ibland. PH är helt klart en av mina närmaste vänner och jag är glad att vi har fortsatt umgås år efter år. Ibland stämmer det helt enkelt med de människor man möter.

PH berättade att hon hade sprungit på R's kompis HN för ett tag sedan. De hade pratat lite och HN hade berättat att R varit ganska knäckt över vår skilsmässa under rätt så lång tid. Han har inte träffat många tjejer på hela tiden utan varit mycket ensam. Det här tog jag åt mig av både med sorg, skuldkänslor och förvåning. Jag känner mig ledsen för hans skull, skyldig över att ha fått honom att må så dåligt och förvånad eftersom R aldrig visat mig särskilt mycket känslor överhuvudtaget. Tvärtom var han så snabb med att släppa taget om mig och verkade aldrig egentligen vilja kämpa för oss så som jag kanske ändå hade väntat mig.

Jag kom hem ganska sent och tog ut katterna en sväng. Det har funkat relativt bra med dem nu och R har mer eller mindre sagt ifrån att han inte vill att de ska bo hos honom igen eftersom det är så jobbigt med Saga. Jag kan inte säga att jag är glad åt det beskedet. Tanken har ju varit att vi ska ha delad vårdnad om dem och jag känner också att jag behöver avlastning ibland. Jag vet inte hur vi ska göra i fortsättningen.

Tyvärr slutade kvällen mindre bra. Jag gjorde en jobbig upptäckt ännu en gång och ringde UP för att få stöd. Han fanns nära mig under hela samtalet men så fort vi hade lagt på kände jag mig åter helt ensam. Jag sov dåligt, vaknade ungefär en gång per halvtimme hela natten igenom och är allt annat än utsövd idag. Om det bara kan gå bra den här gången också.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida