måndag 21 april 2008

2008-04-21

Samtal och dans och gamla fina traditioner
Lördagen var efterlängtad. Det känns som att veckorna är evighetslånga medan helgerna flyger iväg. Jag antar att det är alla intryck på jobbet som gör att veckorna känns långa.

Den här helgen hade jag bokat in att hälsa på NM. Vi har inte setts på flera månader och jag hade saknat henne. Att komma hem till NM är som att komma till ro. Hon har ett så underbart hus ute på Ingarö, precis så som jag själv skulle vilja bo en dag. Lugn och ro och en härlig familj att umgås med. Hon har lyckats med sitt liv, och att se henne nu efter sjukdomen är fantastiskt. Hon har blivit lugnare på något sätt, mer närvarande i nuet. Det är som att hon har landat i livet och insett att det är här och nu hon lever. Hon pratar långsammare och är mer samlad. Hon ger mig lugn också.

Vi hade massor att prata om förstås och efter lunch med NM's döttrar tog vi en lång, lång promenad runt i omgivningarna. Det var skönt ute och jag kände mig nöjd med mig själv efteråt. Jag kom hem sent på eftermiddagen och kände mig mer lugn och förnöjd än på länge.

På kvällen var det fest igen. UP's vänner som gifte sig i hemlighet i vintras hade bjudit in till bröllopsfest på Dansmuseet. Jag kände i vanlig ordning ingen, men det var desto mer intressant att se några av de personer UP har umgåtts med tidigare i livet, tjejerna som har känt honom sedan hans studietid för evigheter sedan. Jag var tvungen att fråga om han hade haft ihop det med någon av dem men det hade han inte.

Festen var halvtrevlig. Musiken var usel, det var ett fåtal låtar mitt i som var bra och dansvänliga i mitt tycke. Men jag och UP dansade mycket ändå, svettades och flirtade vilt med varandra på dansgolvet. Självklart upprätthöll vi vår numera invanda bröllopstradition också. Det är en bra tradition!

Betyget för kvällen blir halvbra. Jag var nöjd med min klänning och kände mig faktiskt finare än de flesta andra på festen. Jag var nöjd med att jag och UP hade en så rolig kväll tillsammans. Däremot var musiken dålig och de övriga gästerna inte alltför roliga i mitt tycke. Det mest intressanta var att se UP med sina gamla vänner, den roll han tar med dem. Det är lärorikt även för mig.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida