måndag 21 april 2008

2008-04-21

På väg hem
På söndagen var vi ganska sega båda två, men jag kände mig ändå taggad att gå på visningar. Jag gjorde en snabb sökning och hittade tre lägenheter som vi åkte och tittade på. Den första lägenheten låg i Fredhäll. Jag föll som en fura för den. Den är inte i helt perfekt skick, fin men ändå en del jag skulle vilja göra om. Men läget är bra, precis ovanför klipporna mot vattnet. Sjöglimt från ett fönster och balkong högst upp. Jag kände mig direkt hemma där. Fredhäll är ett underbart område, levande och inbott. Nära stan och nära vattnet och naturen.

Nästa lägenhet var lite mindre men läget om möjligt ännu bättre, bara 30 meter från vattnet på Kristinebergs strand med två balkonger. Jag kan bara tänka mig känslan av att sitta där och äta frukost på somrarna. Jag vet inte vad jag vill. Spontant säger magkänslan att Fredhäll ändå är snäppet mysigare, mer liv och rörelse med lokala restauranger och människor som promenerar och sitter och äter picknick på klipporna. Jag är säker på att jag skulle trivas där.

Den sista lägenheten låg på Kungsholms Strand. Den var superdesignad och varken jag eller UP gillade den alls. Mörk och skuggig och totalt opersonlig. Ingenting för oss. Vi åkte tillbaka till Fredhäll och satt ute i solen och åt lunch och fikade, kände på området. Kan det vara så att vi är på väg att hitta hem nu? Att vi faktiskt har hittat vårt område till slut?

I kväll är det omvisningar. Jag hoppas att UP liksom jag kommer att vilja bjuda på lägenheten i Fredhäll efter det. Det vore perfekt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida