måndag 10 mars 2008

2008-03-10

Bostadsbeslut
Igår kom jag och UP fram till något viktigt när det gäller vårt framtida boende. Vi har velat så länge fram och tillbaka mellan hus eller lägenhet, förort eller stan.

Igår var ett av våra drömhus ute på visning. Det är ett parhus i Täby som vi har tittat på förut. Det var till salu men då tyckte vi att priset var för högt och la ner det. Nu har priset sänkts med en halv miljon kronor och självklart ville vi titta igen. Huset är jättefint - i perfekt skick, nästan, bra storlek och en liten tomt med fin altan. Området är lugnt med bra kommunikationer, för att vara i Täby.

Vi gick där och tittade och visst, det är fint. Jättefint, till och med. Men ändå. Vi fick samma känsla båda två. Området är fullt av småbarnsfamiljer, så klart, för det är ett perfekt område att bo i när man är i den fasen i livet. Men där är ju inte vi, inte ännu i alla fall. Om fem år är det säkert precis så vi vill bo. Men inte nu. Huset har fem rum och vi insåg att vi inte har någon anledning att ha fem rum idag. Vad ska vi göra med dem?

Efter Täby var det en visning på en trea i Vasastan. Jag hade stora förväntningar på den - 93 kvm, balkong mot innergården, perfekt skick, sekelskifteslägenhet med två kakelugnar och burspråk. En drömlägenhet. Och den var verkligen fin, otroligt vacker och harmonisk. Men den hade ändå sina nackdelar - dåliga förvaringsmöjligheter och väldigt svårmöblerad eftersom det visade sig vara dörrar och fönster precis överallt. Så vi valde bort även den här bostaden.

När vi kom hem igen satte vi oss och skrev en lång lista: för- och nackdelar med att flytta till ett hus i förorten och för- och nackdelar med att flytta till en lägenhet i stan. Fördelarna med att bo i stan övervägde klart för oss båda, inte för alltid kanske, men för den fasen i livet där vi befinner oss idag. Vi har inga barn och även om vi skulle få barn så går det att bo i en trea, till exempel, i minst ett par år. Så vi har kommit till ett beslut nu, äntligen, och det är att vi ska rikta in oss på att leta efter en lägenhet i stan i stället. Det blir inte billigare, men nu passar det våra liv bättre - trots allt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida