måndag 3 mars 2008

2008-03-03

Bryta mönstret
Den här helgen har varit totalt händelselös. Jag har knappt varit utanför dörren, knappt träffat en människa förutom UP. En kort fika med hans mamma igår kväll och en liten tur till Länna för att köpa ny skidjacka är det mest spännande som har hänt i helgen.

Jag och UP lyckades både på lördagen och söndagen fastna i idiotiska, onödiga diskussioner om gamla händelser, gamla gräl som av någon anledning inte kan få förbli döda och begravda. Vi har släppt det nu, allt är bra igen, men det tar så otroligt mycket onödig energi från oss båda och det får mig att börja fundera över hur man gör för att bryta tankemönster en gång för alla.

Jag är väl medveten om vad min irritation kommer av nu och min önskan är bara att jag ska kunna bli lika neutral över det här som UP är. Att jag bara ska kunna se det och tänka "jaha", i stället för att gå i taket av vrede varje gång jag blir påmind. Jag vet bara inte hur jag ska göra. Det är nog lättare att bryta ett handlingsmönster än ett tankemönster, lättare att stänga av en handling än en känsla. Hur gör man?

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida