måndag 26 november 2007

2007-11-26

Alldeles, alldeles underbart
Vi har fyllt ett år nu - jag och UP. Vårt första år tillsammans, vårt första jubileum, men långt ifrån det sista, som UP sa under middagen i lördags. Vårt firande började redan i fredags kväll med en lugn middag hemma hos mig. Det var en jätteskön kväll när vi bara tog oss tid att vara tillsammans. Så som jag skulle vilja tillbringa alla kvällar.

På lördagen gick vi upp tidigt och åkte iväg till Gimo. Vi började med att ta oss till Gimo Ridklubb, där vi hade bokat in hästar och instruktör för två timmar. Det verkar vara min lott att få de trögare, långsammare hästarna. Instruktören trodde nog att UP var en bättre ryttare eftersom han hade på sig riktiga ridbyxor så hon gav honom den klart piggare och lite tuffare Magica. Jag fick rida Lisa, en fjordkorsning, som jag fick kämpa hårt med att driva på under våra två timmar på hästryggen. Hon testade gränserna genom att rycka i tyglarna och jag ryckte tillbaka för att visa vem som bestämde. Men däremot var hon betydligt piggare och starkare i både trav och galopp och jag fick hålla igen henne hårt för att hon inte bara skulle rusa på i galopperna. UP's häst ville bara springa så fort hon kunde i galoppen så han behövde aldrig tänka på att driva utan snarare bara styra henne rätt och undvika att rida förbi instruktören.

Det var en perfekt dag för att rida ut annars - sol och klart väder men också ganska hårt i marken så det blev till största delen bara skritt på småvägar och ute i skogen. Men oavsett det lugna tempot var det roligt och härligt att komma ut på hästryggen. Jag och UP pratade lite efteråt om att kanske börja rida tillsammans. Jag har ju velat börja på nytt under lång tid men tiden och pengarna har satt stopp för planerna hittills. Men det vore så mycket värt för mig att hitta en aktivitet som jag och UP kan göra tillsammans, som vi kan ha gemensamt. Vi har så mycket idag som är separerat eller där den ena är mer road eller intresserad än den andra. Men det här är något jag gärna skulle vilja göra med UP.

Efter ridningen var det dags att checka in på vårt fina rum. Vi hade beställt romantikpaketet och i det ingick ett lite bättre rum samt frukt, choklad och champagne på rummet. Vi åt och drack och gick sedan upp till själva slottsbyggnaden för att äta ännu mer. Afternoon tea på Gimo Herrgård innebar en stor buffé med te, kaffe, scones, goda ostar och marmelad samt en mängd olika tårtor och kakor. Det var tur att vi inte åt lunch först.

Resten av dagen förflöt i ett lugn. Vi promenerade runt omgivningarna, tittade på konstutställning, pratade massor. På kvällen tog vi med oss ytterligare en flaska champagne som UP hade med sig för att överraska mig. Vi gick ner till vattnet där det fanns en badtunna och bastu och satt där i mörkret och njöt av champagnen och det varma vattnet. Det kändes härligt och lyxigt och dekadent på en och samma gång. Efter badet var det femrätters middag på slottet och sedan däckade vi i den otroligt sköna sängen.

Nästa morgon var det frukostbuffé och lite slappande innan vi checkade ut och åkte iväg till Gamla Uppsala. Vi gick och tittade på museet och åkte sedan vidare in till Uppsala. Jag älskar verkligen den staden! Det är en av de få saker jag ångrar i livet - att jag inte började plugga där, om så bara för något år eller så. Det är en så härlig atmosfär i den staden - så mycket liv och positiv känsla. Jag njuter alltid lika mycket av att komma dit, bara promenera på gatorna och titta på husen och människorna. Vi gick runt lite i snöslasket, fikade och åkte sedan iväg till UP's gamla vänner UE och EEk för en fika med dem och deras barn. Deras liv är totalt annorlunda från vårt - stort gammalt hus, renoveringar, barn, småstadsliv. Men de verkar nöjda och det är huvudsaken.

UP åkte med hem till mig på kvällen. Vi satt i soffan en stund och gick sedan och la oss. Vi har varit tillsammans i ett helt år nu. Vårt första år - och det är bara början. Jag är så glad att jag har UP i mitt liv!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida