onsdag 11 april 2007

2007-03-24 - 2007-03-25

Poring
Efter att vi besegrat berget reste vi vidare till Poring. Poring ligger inte långt från Kinabalu Park och det är en liten by mitt ute i ingenting där vägen slutar. Poring är känt för sina varma källor där japanerna under andra världskriget anlade ett utomhus-spa med badkar för att kunna njuta av det varma, välgörande vattnet. Jag och UP tänkte att det kunde bli lagom för att vila våra trötta och värkande kroppar efter bergsbestigningen.

I Poring fick vi vår enda sovmorgon under hela resan, den enda dagen när vi inte ställde klockan, inte var tvungna att gå upp tidigt eller hade en tid att passa. Här finns riktigt gammal djungel, primärskog som det kallas, och det är skog som aldrig har avverkats utan som har funnits i alla tider vilket märktes på de ofattbart höga träden. De såg ut att ha vuxit där i flera hundra år. Vi hade en slapp dag som ändå innehöll en hel del aktiviteter. Vi promenerade runt och tittade på den botaniska trädgården och på "djurparken" som är en enorm inhägnad del av djungeln där apor, hjortar, påfåglar och andra djur rör sig fritt bland besökarna. Vi träffade på en hel familj av makaki-apor och hörde en orangutang som vi visste skulle finnas där.

På eftermiddagen blev det mer djungelvandring då vi tog oss en bra bit in i djungeln för att prova på canopy-walking. Canopies är hängbroar som är byggda 40 meter upp i luften i de enorma, gamla träden. Broarna gungade betänkligt för varje steg vi tog men det var ett väldigt bra sätt att få se djungeln från ovan. Jag fokuserade på utsikten och försökte att inte titta ner på marken som skymtade väldigt långt under våra fötter. Dagen avslutades med välgörande bad, bot mot träningsvärk och ömmande knäleder.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida