fredag 19 januari 2007

2007-01-19

Oinbjuden
Om en sak händer en gång så är det en tillfällighet. Händer det två gånger börjar man ana ett mönster och när samma sak händer för tredje gången verkar det ha blivit en regel.

Jag har upptäckt en ny regel som består av att jag inte längre blir tillfrågad att följa med M och S på after work eller andra aktiviteter. Det har hänt många gånger och i början tänkte jag inte så mycket på det men nu har jag börjat ta illa vid mig, eftersom jag inte förstår varför det händer. M har helt slutat höra av sig till mig nu. Hon ringer aldrig och de senaste gångerna har hon inte ens svarat när jag har hört av mig via sms eller mail. S hör fortfarande av sig men när det väl gäller att hitta på saker så verkar jag inte vara vatten värd ändå.

Jag började se de här tendenserna redan under hösten, då när jag lärde känna US och gänget kring honom. Det känns som att det är en protest mot att jag medvetet har valt det umgänget, mot att jag aktivt har gått ut och funnit nya vänner. Jag har börjat umgås mer med PH och JP och när jag dessutom blev tillsammans med UP blev jag definitivt bortvald.

S verkar ändå glad för min skull, hon är som vanligt ungefär, men M nämner aldrig UP med ett ord när vi väl hörs av. Det är som att han inte finns, och som att hon och jag inte längre känner varandra. Det känns sorgligt när sådant händer med personer som jag trodde var mina vänner. Att jag aldrig ens blir tillfrågad om jag vill följa med på deras träffar längre, att de inte ens verkar vilja träffa UP och se vem han är. Jag trodde mer om mina vänner än så, men tydligen hade jag fel den här gången.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida