lördag 17 juni 2006

2006-06-17

En sanning med modifikation
Vad killar säger att de vill ha är inte alltid detsamma som det de vill ha i verkligheten. Det här är något som jag och mina väninnor har diskuterat i oändlighet, alltid med samma frustration som resultat. Killar kan lägga upp en hel lång kravspec för hur de vill att deras drömkvinna ska vara. När de sedan väl konfronteras med den kvinna som har allt, då är det ändå inte rätt.

Något som ofta står högt upp på önskelistan är självständighet. Killar säger att de vill ha en självständig kvinna - men bara tills de verkligen möter henne. När den där självständiga, starka, oberoende kvinnan väl står framför dem inser de att det där ju var alldeles för läskigt. Min väninna M fick en gång höra rakt ut av en kille att män inte gillar självständiga kvinnor. Det är nog enda gången jag har hört det sägas så ärligt, så rakt på sak. Men jag är övertygad om att denne man inte är ensam om att tycka så. Kanske vill killar fortfarande, innerst inne, ha kvinnor som de får ta hand om, kvinnor som är lagom svaga och lagom beroende. Kvinnor som får dem att känna sig nödvändiga och behövda.

Min kollega AG umgås mycket med killar och hon berättade att det de egentligen, i verkligheten vill ha, de är någon som är enkel och okomplicerad. Någon som inte utstrålar "high maintainance" utan som helst klär sig i jeans och t-shirt, inte för mycket smycken, inte för fixad. Någon som är smart och har humor brukar också vara uppskattat. En allför självständig kvinna däremot - hon går bort direkt.

Det frustrerande i sammanhanget är att vi kvinnor ständigt får höra att vi ska vara så självständiga och starka som möjligt - bara vi inte överdriver det. Bara vi fortfarande kan vara lagom svaga också, när det så krävs.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida