onsdag 22 juni 2011

2011-06-22

Symptom?
Det är så märkligt, det här med att vara gravid. Det syns ju ingenting alls ännu, mitt midjemått är exakt detsamma som tidigare. Jag vet inte när jag ska förvänta mig att det märks utåt. Men jag känner mig lite annorlunda däremot. Går omkring med något som liknar mensvärk som kommer och går, och brösten känns redan nu annorlunda, ömmare och fastare liksom. Det är konstigt. Dessutom är jag grymt hungrig varje morgon, jag som vanligtvis kan nöja mig med en halv smörgås förutom fil och flingor behöver nu en hel smörgås i stället. Jag har än så länge inte känt av det ökända morgonillamåendet och det önskar jag verkligen att jag kommer lindrigt undan ifrån. Att må illa är bland det värsta jag vet och jag har hört riktiga skräckhistorier från hur dåliga andra kan bli under graviditeten. Men jag antar att det är för tidigt att säga något ännu.

Hur jag känner mig rent mentalt vet jag knappt heller ännu. Nu har vi ju inte berättat något än så länge och jag vill inte heller göra det förrän längre fram, helst efter sommaren först om det inte blir tvunget. Det är ju fortfarande så mycket som kan hända. Men jag känner mig lite pressad också: jag anar att när folk får veta att jag är gravid så kommer de förvänta sig att jag ska säga saker som "åh, jag har aldrig varit så lycklig i mitt liv!". Det kan jag inte säga för jag känner inte så, inte nu i alla fall. Än så länge känner jag ärligt talat inget speciellt. Det är fortfarande för abstrakt för att riktigt förstå vad det här kommer att leda till och jag har ju heller aldrig haft den där extrema längtan efter att få barn som många verkar uppleva. Jag skulle tro att det blir annorlunda längre fram, när det blir mer verkligt och påtagligt.

Jag sökte i alla fall jobbet igår. Lika bra, man måste ju försöka åtminstone. Nu får jag se vad som händer. Jag ska försöka lägga in min CV på en rekryteringssajt per vecka, det känns som ett realistiskt mål med tanke på hur lång tid det tar.

Igår var jag förbi Mio och köpte tre nya sidenkuddar till soffan: två blå och en blekt blågrön. Men nej, det blev inte alls bra! För kallt och dovt och konstigt, helt enkelt fel så kuddarna får åka tillbaka igen. Likaså med den gröna klänningen från Zara som jag beställt - den var inte alls så fin som den blommiga. Annat tyg, annan modell, annan passform. Den var inte rätt någonstans så det blir en retur där också.

Med semesterplanerna går det trögt. Det är som att ju mer jag tänker, desto mer kör jag fast. Vi har hittills inte kommit fram till någonting mer än att om vi ska resa utanför Europa så kommer enbart flygbiljetten att gå på omkring 10 000 kronor nästan oavsett var vi åker. Jag måste prata med RL också om hur vi ska göra med katterna i sommar, om de ska vara något hos oss eller inte. Snart är det ju dags.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida