tisdag 8 mars 2011

2011-03-08

Nyklippt och nerstänkt
Jag smet iväg till frisören på lunchen och lyckades få en drop-in-tid direkt. Skönt att få det gjort. Annars är jag inte något stort fan av att gå till frisören. Hur ofta jag än går dit får jag alltid höra att oj, vad slitet det är i topparna, vi måste ta minst fem centimeter! Den här gången har det gått kanske tio veckor sedan senaste besöket och trots det måste fem centimeter bort. Jag vet att håret ser fräschare ut men det är tröttsamt att ständigt bara ha den där tråkiga mellanlängden, mitt på ryggen, inte längre, inte så där riktigt långt som jag skulle önska.

Efter frisörbesöket tog jag en kort sväng in på Esprit. Där fanns en massa vårfint och jag blev shoppingsugen förstås, trots att jag har kläder så jag snart kan öppna affär och börja sälja. Kanske är det den analkande våren som ger mig suget efter att förändra och förnya - ut med det gamla, mörka och in med det nya, ljusa och lätta. Esprit har flera fina mörkblå chinos i sin webbshop, men de fanns inte i butiken. Däremot en jättefin sommarklänning som jag absolut skulle kunna bära längre fram, men det blev inget köp ändå. Dessutom en fin chambray-skjorta och en underbar ljusblå som jag mer än gärna skulle lägga vantarna på. Men för att göra det måste jag ut med något annat, så är det ju. Jag kämpar med det här - inte köpa något som jag inte behöver, och då blir det svårt. Men jag ska vara envis och göra mitt bästa i alla fall. Jag vill bli mer skjort- och blusperson än t-shirtperson. Det har varit mitt mål länge och största hindret är att jag tycker det är så fantastiskt tråkigt att stryka. Det är ett gissel.

På vägen tillbaka till jobbet blev jag totalt nerstänkt av en arrogant, självupptagen bilförare i alltför stor bil. Sånt gör mig helförbannad och jag önskar att jag hade hunnit uppfatta registreringsnumret så att jag hade kunnat skicka en räkning på kemtvätt. Idioter finns överallt, inte minst på vägarna.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida