måndag 28 februari 2011

2011-02-28

Sista helgen i februari
Tiden går. Nu är det en månad sedan vi kom hem från Ecuador och det känns knappt som att vi har varit där - det är en avlägsen värld, långt ifrån Stockholm och vinter och storstadshets i alla dess former.

Det har inte hänt så jättemycket i helgen. Det känns verkligen bara som vardag nu, dag ut och dag in, men det är väl också det som är livet. Hemligheten är att ändå få vardagen att bli så bra som det bara går och det tycker jag ändå att vi lyckas bra med. Vi har pratat en del om det i helgen, att vi verkligen har det bra tillsammans, skrattar mycket, leker och skämtar om saker, att vi är fysiska och kärleksfulla mot varandra. Jag skulle aldrig kunna leva i en relation där man inte har de bitarna för det är så oerhört viktigt.

Efter förra veckans migränattack piggnade jag äntligen till framåt fredagkvällen, men det var ändå inte läge att ge mig ut på några större upptåg utan det blev en lugn kväll. Men det var skönt att behålla lugnet även på kvällen. Jag och U tog en promenad runt ön och lagade middag och såg filmen Black Swan som vi köpte på dvd i Quito. Den var bra och stark, spännande och obehaglig och vacker och det är roligt att höra att undersköna Natalie Portman fick en Oscar för sin huvudroll.

På lördagen fick U göra en akututryckning, kan man säga. Hans mellanbror LP mår inte bra alls nu. Han har hamnat i en sort medelålderskris, kan man säga. Han har sagt upp sig från ett jobb som inte har känts bra, men ångrar sig nu och undrar om han har begått sitt livs misstag. Han är rädd att aldrig kunna hitta ett jobb med lika bra arbetsuppgifter igen, att han har lämnat sitt drömjobb och att det aldrig mer kommer att lösa sig. Han funderar över vad han egentligen ska syssla med under sina kvarvarande femton år i arbetslivet och det är ju en stor fråga. U åkte ut till honom och ägnade dagen åt bror-samvaro och LP fick prata ut. Som U förstår det så är det egentligen bara jobbet det handlar om, men om man som LP kanske har gjort, identifierar sig alltför starkt med sitt jobb, så kan det ändå vara en nog så viktig fråga. Jag hoppas verkligen att det kommer fram en lösning för LP för det är ingen enkel situation som han är i. Mest av allt önskar jag honom framtidstro, för det verkar han totalt sakna just nu. Tungt.

Medan U var borta ägnade jag min egen dag åt hemmet. Jag betalade räkningar, städade, gick ut med soporna och promenerade två varv runt ön. Dagen var fantastisk - sol, plusgrader, helt enkelt en underbar vårdag och jag ville inte sitta inomhus hela dagen. Det var jätteskönt att vara ute och lika skönt faktiskt att få undan det som behövdes i hemmet - det kan låta tråkigt men sånt ger mig alltid tillfredsställelse!

U kom hem på eftermiddagen och vi begav oss ut till Barkarby för att uträtta lite ärenden. Vi köpte en ny stor krukväxt från Ikea till hörnet i vårt vardagsrum. Den gamla har helt säckat ihop och vi behövar något stort där, som piggar upp. Redan nu är vi dock inne på att köpa ännu en jättestor krukväxt att ställa där, en som är ännu högre och som sticker upp lite över väggen också, så att det blir som ett grönt, lummigt hörn i rummet. Det kommer att ge lite mer värme och liv till rummet som annars är lite kalt just i det hörnet. På Ikea hittar man alltid en massa saker och vi fick idéer när vi gick genom varuhuset, till exempel att byta ut våra tråkiga plastsitsar på toaletterna - alltid kommer man på något, som sagt.

Vi åkte vidare till Mio för att titta på mattor. Vi är lyckligtvis båda inne på samma spår där, en varm beige ton av något slag. Tyvärr kunde vi inte riktigt bestämma oss, även om vi till 95 % vet vad vi vill ha nu. Men under veckan kanske! Vi tittade också på tavlor och kuddar och allt möjligt och det verkligen kliar i mina fingrar att få sätta igång och få det gjort. Vi har kommit överens om att våra inredningsprojekt ska vara klara senast den 1 juni i år - och då menar vi allt, tapeter, gardiner, tavlor... you name it. Det ska bli så skönt att bli klar, då ser jag fram emot att bara bo där, njuta av vårt vackra hem och vara. En kort tur in på outleten blev det förstås också och jag kom ut med en klänning i plommonlila från InWear, 200 kronor bara - som hittat! Jag har alltid lite ångest när jag köper på mig ännu mer kläder, men den här klänningen vet jag i alla fall kommer att bli användbar.

På söndagen var det mer ärenden. Vi var i Rotebro - massor med Maja-gos! Jag gav dessutom bort lite kläder till mamma och C och det är jag nöjd med. Det känns bättre att ta in nytt när jag kan få ut lite gammalt också. Förutom det åkte vi runt här och var, lämnade saker på Myrorna, var förbi och lämnade saker hos AP, handlade mat och lite av varje. En typisk söndag för oss.

Idag är det måndag igen och jag är bara trött. Linserna skaver, min tand känns av som vanligt, och jag skulle mer än gärna åka hem och sova resten av dagen. Men det blir en annan dag i stället... nu är det arbetsvecka!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida