tisdag 8 mars 2011

2011-03-08

Börja om från början
Idag kom Högskoleguiden ut tillsammans med morgontidningen. Som alltid tycker jag det är spännande läsning, trots att jag inte har några planer på att börja studera igen. Men jag kan tänka tillbaka på den tiden ändå, minnas känslan av att ha allt framför sig, och fundera över hur jag hade gjort idag om jag hade fått välja igen.

Jag hade inte valt en annan inriktning i grunden - kommunikationsvetenskap och marknadsföring är fortfarande det jag vill arbeta med. Men jag hade valt mer språk, inte bara tyska som jag nu valde, utan även spanska. Och jag hade velat ha minst en termin utomlands, helst mer, ett år kanske. Samma sak med jobb. Jag hade försökt välja mer rätt från början, i stället för den krokiga väg framåt som det nu blev. Jag hade gärna jobbat utomlands några år också, bara för att se mer av världen. I grund och botten har det ändå blivit bra, även om jag har erfarenheter jag hade velat ha mer av och andra som jag helst hade sluppit helt.

Träningen igår var grym. Samma korta snabba intervaller som förra veckan och jag var fullständigt slutkörd redan efter första omgången. Helt galet och jag fick verkligen kämpa mig igenom hela timmen. I morgon är det dags igen! Jag har funderat över hur jag kan få in mer träning i vardagen. Kanske börja köra hemma med mina hantlar ett par gånger i veckan? Jag tror inte jag behöver mer träning för benen, men däremot gärna för armar och axlar och bröst. Så mer hantelträning och mer promenader till och från jobbet ska det bli. Nu börjar det äntligen bli vår och varmare väder på allvar och det gör också att det blir lättare att ta de där promenaderna - det är ju trevligare om man slipper frysa hela tiden.

I kväll har jag i alla fall ingenting inbokat på gymmet, utan promenad hem och så lite hantlar hemma får det bli. Däremot ska jag gå och klippa mig. Det har gått några måander sedan sist och nu när jag har riktigt långt hår har jag en tendens att ständigt sätta upp det i knut, fläta eller åtminstone tofs. Det är typiskt, ju längre hår jag har desto mer sällan går jag med håret utsläppt. Kanske är det därför det är så bra med långt hår för mig, jag kan bara slänga upp det snabbt och slipper fundera över att föna och fixa och ha mig, sånt som jag aldrig orkar hålla på med ändå. Men en uppfräschning behövs och det blir bra att få det gjort.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida