onsdag 10 november 2010

2010-11-10

Allt som glimmar är guld
... eller nja, kanske inte riktigt! Men jag är väldigt inne på guld nu när jag tänker inredningen i vårt kombinerade vardagsrum - matplats. Vi har redan lite guld i form av kristallkronan ovanför matbordet och de tre små guldtavlorna på ena väggen. Dessutom fick vi två fantastiska guldfåglar i bröllopspresent av AG och DW. Jag tänker mig en fondvägg vid matbordet med en guldigt skimrande tapet och varför inte en stor guldbricka på väggen ovanför soffan, i stället för en tavla! Rummet är fortfarande ganska kallt och mer värme behövs tycker jag - inte nödvändigtvis fler färger, jag har gärna allt i vitt som bekant, men bara den där guldiga tonen som skulle göra massor för rummet.

Det är många tankar på inredning nu - mitt otåliga jag har tagit överhanden och nu vill jag bara bli klar, få hemmet inrett och färdigt någon gång! Härom kvällen fick jag äntligen U's tillåtelse att packa upp en av de kartonger som står kvar i biblioteket - inte en sekund för tidigt, kan jag säga. Bara de övriga kvar nu och de är fyllda med U's gamla papper och brev så dem får jag inte ens röra. Jag funderar i alla fall på om vi inte ska slå till och beställa en matta nu. Rummet är smalt och ännu smalare blir det med tanke på bokhyllorna som går längs båda väggarna. Just därför funderar jag lite på en rund matta och hos Nylanders Kvalitetsmattor finns en ryamatta i grönt som skulle kunna bli bra i storleken. Det är svårt att hitta rätt storlek, de flesta mattor är antingen 90 cm breda eller 140 cm breda och det ena måttet är för litet och det andra är för stort. Mycket att tänka på helt klart men det är ändå roliga funderingar, de gör ju att vi får det finare hemma!

Idag ska jag försöka pallra mig iväg till Fridhemsplan för att köpa C's födelsedagspresent. Kanske slinker jag in på Akademibokhandeln också och handlar lite nya pärmar till arbetsrummet. Nu har vi en enda röra med en massa olika färger och det är så fult så jag blir galen. Enhetligt vill jag ha det så nu börjar jag projektet med att byta ut åtminstone mina egna pärmar som redan är rensade och klara. När U hinner rensa ur sina dussintals pärmar, det återstår att se...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida