tisdag 9 november 2010

2010-11-09

Nähä
Häromdagen läste jag i en annan blogg där författaren var oerhört stolt över sin nya jacka från Odd Molly. Den hade till och med äkta getpäls i luvan! För mig är det här med att bära äkta päls något av det mest bakåtsträvande och osmakliga som tänkas kan. Jag förstår mig helt enkelt inte på det och kan lugnt säga att om det är något jag aldrig, aldrig, aldrig kommer att sätta på mig så är det päls.

Eftersom jag har mina åsikter i den här frågan så var jag förstås tvungen att skriva en kommentar i bloggen i fråga, men jag kan inte nöja mig med det utan jag skrev även ett mail till Odd Molly för att fråga hur de resonerar - när allt fler klädmärken nu bojkottar päls så väljer de att göra motsatsen. Obegripligt för ett klädmärke som säger sig vilja vara det hetaste på marknaden nu. Idag kom ett kort svar där Odd Molly bortförklarade sig med att de endast använder päls från djur i matindustrin, alltså get, får och alpacka. Hmm... jag undrar när jag sist såg kött av alpacka eller get i mataffären..? Kan det vara... rent av aldrig?

Odd Molly är just nu alla bloggares favoritmärke - det är nästan komiskt hur fler och fler går omkring i samma uniform och tråkigt är förstås bara förnamnet. Själv har jag inte fallit för stilen och nu när jag ser vad de står för så kommer jag självklart aldrig att köpa deras plagg heller. Jag är stolt över att vara en person som vågar säga ifrån och stå upp för dem som inte kan föra sin egen talan - djuren. Och det tänker jag fortsätta med.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida