tisdag 2 november 2010

2010-11-02

Min arena
En klok person har sagt att för att bli framgångsrik ska man hitta det man är bra på, och sedan upprepa det. Det ligger mycket i det. Fast jag skulle förstås vilja lägga till "det man tycker är roligt" också - för jag tror att en jättestor nyckel till all framgång är att man faktiskt tycker att det man gör är roligt. När man väl kommer dit, ja då har man hittat sin arena, sin hemmaplan, det område där det går bra och där man når framgång.

Min arena - en del i alla fall - på jobbet är eventen. Jag har hållit i massvis med event genom åren, både stora och små, för kunder såväl som för intern personal. Numera är jag så pass säker och rutinerad inom det området så det blir helt enkelt alltid bra. Mina event lyckas varje gång och det är en trygghet för mig, jag vet att jag kan det här, att jag är den på kontoret som gör det bäst. Även mina kollegor och min chef vet det och det är en trygghet för dem också. Idag har vi haft ett kundevent på förmiddagen och det gick bra, allt fungerade enligt planerna. Inga problem. Nästa fredag kör vi årets största kundevent, vår innebandyturnering som i år kommer att ha omkring 180 deltagare - rekord för alla år turneringen har funnits, och då har vi ändå fått tacka nej till en hel del personer. Det är roligt när det går bra!

På det privata planet har jag hittat min arena i cykelsalen. Där är jag hemma, där tillhör jag de rutinerade, starka som peppar och inte ger sig förrän vi har nått målet. Jag skriver mycket om träning här men det är helt enkelt så fruktansvärt roligt, jag mår så oerhört bra av min träning och jag är så nördig så jag verkligen går och längtar till nästa pass, vecka efter vecka. Igår var inget undandtag: ett helt fantastiskt pass med långa intervaller, mellan fyra och sex minuter var, backe och flack körning. Inga pauser förrän vi var i mål och det blir rejält jobbigt att köra riktigt hårt under så lång tid, men jag klarar det och en stor del av min framgång är att jag har laget med mig, mina cykelkompisar som jag inte alls känner för övrigt, men som två gånger i veckan sitter där tillsammans med mig och sliter tills svetten dryper om oss. Det är helt enkelt underbart hur galet det än kan låta, bland det bästa jag vet i livet som det ser ut nu!

Annars hände inte mycket igår. Vi skulle boka flyget till Quito men körde fast så vi får se till att göra det klart idag i stället. SS har mailat som om ingenting hade hänt. Hon är bra märklig. Först hör hon inte av sig, sedan kommer hon med en usel ursäkt om att hon "inte har haft tid". Yeah right, det är så självklart en fråga om att prioritera. Jag skrev ett ganska hårt svar tillbaka för att markera att hon beter sig illa, men nu har hon hört av sig igen som om ingenting har hänt för att fråga om vi vill åka med till Vingåker om några veckor. Jag tror att vi kommer tacka nej. Vi sparar pengar inför resan nu och har inte behov av att köpa någonting heller. Så det får nog vara.

Jag har fått svar från PUB förresten, en usel ursäkt som jag inte köper för fem öre. Min tid som kund hos PUB är över - inte för att jag normalt brukar handla där, märkeskläder är inte riktigt min grej, men nu kommer jag helt klart att avstå i framtiden.

Idag har jag vilodag så jag ska gå och leta present till U. Vi får se vad jag hittar, det är inte helt lätt som sagt och jag har knappt några idéer heller just nu. C har frågat om jag kan vara barnvakt åt SL på lördag eftermiddag och jag funderar på att säga ja. Jag har ingenting inbokat då och eftersom mamma har så ont i ryggen så är det inte läge för henne att ställa upp just nu, även om hon säkert gärna skulle vilja. Men var sak har sin tid och den här gången är det nog jag som får göra det i stället.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida