fredag 29 oktober 2010

2010-10-29

Underbar höstdag!
Åh, jag gillar verkligen hösten och har alltid gjort det! Dagar som idag, med klarblå himmel, strålande sol och hög, klar nästan krispig luft - då är livet härligt och jag längtar ut i luften och ljuset.

Jag jobbar hemifrån idag - jag sa till TA att vi får ta dagens möte på telefon i stället och det var inga problem. Jag måste helt enkelt få ta en paus, få lite lugn och ro från det ständiga bruset i kontorslandskapet. Det känns bättre på jobbet nu också, efter alla lovord på utvecklingssamtalet i tisdags känner jag att jag faktiskt kan ställa lite mer krav också och det är positivt.

Igår fick jag massor gjort på jobbet och var helt slut när jag gick iväg till träningen. Det blev inga extra vikter den här gången heller - jag orkade inte rent mentalt. Nästa vecka kanske! Jag känner mig ofräsch nu, det känns att jag har ätit för mycket av för onyttiga saker den senaste tiden så nu får det bli skärpning, eller i alla fall mindre av det goda. Att banta är inte min grej - jag tror mer på att äta bra och nyttigt och att träna och röra på mig. Träningen gick bra i alla fall, förutom axellåten som är fruktansvärd - så tung så det är inte sant!

Vi har inte så mycket planerat i helgen, förutom att jag vill åka över till mina föräldrar och Maja någon dag. Vi hade tänkt bjuda över dem hit men det går inte så bra just nu. Mamma har jätteproblem med rygg och nacke och nu är det så illa så hon knappt kan gå. I vanlig ordning kan läkarna inte komma fram till vad det är för fel, precis samma visa som med pappa. Jag blir så trött. "Ät Alvedon", säger de till henne och jag får lust att skaka om dem för att få dem att vakna och fatta att det faktiskt inte funkar så. Pappa har i sin tur fått en massa utslag av medicinen han äter mot tumören. Han mår hyfsat för övrigt, men det här är i alla fall en tydlig bieffekt som ju inte är bra. Jag hoppas att åtminstone Maja mår bra...

Jag har åter fått en sådan inredningslust här. Vi funderar på tapeter, tavlor och mattor. I hallen tror jag att vi ska satsa på att sätta upp vackra foton från alla våra resor. Vi har besökt sammanlagt tretton länder tillsammans under våra fyra år och vi har mängder av fina bilder. Jag gillar naturbilderna bäst, de från Borneo och Tanzania, och vi lär få en hel del vackra bilder från Ecuador också i januari. Vi pratar om att sätta upp fina naturbilder i vår långa hall. Det kan få folk att stanna upp där och titta på bilderna, och de säger också mycket om vilka vi är som personer, vad vill tycker om och är intresserade av.

I sovrummet ska vi tapetsera. Jag skulle vilja ha en vit tapet med medaljonger i svagt silvergrått. Jag har sett det hos andra - bland annat SS har det i sitt gästrum - och det är så snyggt tycker jag, enkelt och diskret men ändå med lite liv i. I vardagsrummet och köket funderar vi nu på att sätta upp något åt det beige och guldiga hållet. Det skulle kunna bli jättebra, något som värmer upp rummet men som samtidigt inte tar över helt. Vi har pratat mycket om Josef Frank men just nu känns det som att den varianten kan bli för mycket av det goda.

PUB har de just nu en konstutställning på temat Art to go. Ett stort antal konstnärer visar ett stort antal målningar och allt är till salu, bara att köpa och ta med sig direkt om det är något man gillar. Jag tänker förstås på att hitta en tavla att hänga ovanför soffan i vardagsrummet. Där behövs något rejält och jag ser framför mig stort, starka färger, energi till rummet. Kanske tar jag mig ner till stan och tittar på utställningen redan idag, annars får det bli i morgon.

Idag jobbar jag åter med bara en lins på höger öga. Det låter kanske märkligt, men för mig är det en stor grej efter att i åratal ha varit förvisad till de förhatliga glasögonen. Jag ser inte perfekt på skärmen, men det funkar än så länge utan huvudvärk. Jag får se hur länge det håller idag. Skönt att det är fredag!

1 kommentarer:

Blogger Jenny sa...

Hej Therése!
Låter som ni har mycket bättre väder i Stockholm än vad vi har i Göteborg..här regnar och blåser det idag:(

Hoppas dina föräldrar mår bättre snart, hade ni bott närmre hade jag skickat din mamma till min pappa,han är massör och brukar göra underverk med onda ryggar:)

Kraam Jenny

29 oktober 2010 kl. 12:44  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida