torsdag 28 oktober 2010

2010-10-28

Roadtrip
Jag har varit på snabbvisit i docklandet Schweiz. Vårt företags huvudkontor ligger i Zürich och en eller två gånger om året är jag där och träffar kollegorna på marknadsavdelningen. Att träffa de härliga tjejerna där nere är alltid toppen - jag har ju inga kollegor inom mitt yrkesområdet här i Norden utan det är bara jag och just därför är det extra roligt att få umgås med människor som förstår och har intresse för det jag arbetar med. Ett ännu större plus är förstås att samtliga tjejer är hur trevliga som helst och jag skulle mer än gärna tillbringa extra tid med dem. Kanske saknar jag kvinnligt sällskap på jobbet mer nu när jag nästan bara jobbar med män? Tråkigt nog fick jag höra att två av de trevliga tjejerna där nere har sagt upp sig. Jättesynd men jag hoppas på att vi håller kontakten på något sätt ändå.

Resan till Zürich var i alla fall kort men intensiv. Middag med kollegor på kvällen, sent i säng och dålig sömn - jag sover alltid dåligt när jag är ifrån U! Igår var det upp tidigt som gällde och sedan iväg för att lyssna på konferens på förmiddagen. Det var jag, KW från Finland och MWB från Danmark som deltog från Norden och vi hade fått veta i förväg att konferensen skulle hållas på engelska. Så var det inte - hela förmiddagen gick i princip på tyska. Roligt var att jag faktiskt hängde med väldigt bra - en gång i tiden pratade jag tyska nästan flytande men numera känner jag mig så osäker så jag helst pratar engelska, trots att jag vet att jag faktiskt klarar mig bra på tyskan också. Men att hänga med i konferensen var inga problem alls. Värre var det för KW, han förstod kanske en tredjedel och stackars MWB som inte kan tyska alls var ju helt lost. Det blev en lång väntan på flygplatsen efter konferensen och när jag väl var hemma på kvällen var jag så trött så jag nästan såg dubbelt.

Jag har kämpat med mina nya linser i ett par dagar nu och det har inte varit enkelt kan jag säga. Vanligtvis har jag bara använt en lins på höger öga och varit helt utan på vänster. Nu har jag testat att ha lins även på vänster och det har varit ett elände. Linsen har skavt och varit svår att få rätt på plats. Dessutom har jag haft sprängande huvudvärk i princip från att jag tagit på mig linsen tills att den kommit av. Idag har jag helt enkelt gett upp, efter en timmes kamp tog jag av mig den vänstra linsen och sitter nu med enbart den högra. Jag får se hur länge det funkar. Jag ser inte perfekt vid datorn med bara lins utan glasögon är bättre men det vore underbart om detta kunde fungera för mig på något sätt. Jag får testa mig fram och se hur det går.

I kväll blir det äntligen träning igen, styrkepass. Jag har ätit så mycket onyttigt den sista tiden och känner mig minst sagt ofräsch så det blir skönt att komma igång igen. I morgon siktar jag på att jobba hemifrån. Jag är så trött nu så jag nästan rasar ihop och behöver bara få lite egen tid känner jag. Skönt att det snart är helg igen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida