torsdag 28 januari 2010

2010-01-28

Classic
Det är inte klokt vad den här veckan kör ihop sig. I morgon kommer att bli en enda lång kapplöpning med en extra specialvisning av vår lägenhet för två nya spekulanter klockan 9, sedan överlämning av nya lägenheten klockan 10, därefter jobbmöten till klockan 15 och efter det är det ny språngmarsch för att hinna hem och hämta Saga som ska vara hos veterinären klockan 16. Pust. Det är ett under om jag hinner få något gjort på jobbet i morgon.

Jag tycker inte om tanken att behöva ta Saga till veterinären igen - det är ju så enormt stressande för henne - men hon har varit dålig i magen i stort sett hela hösten efter sin antibiotikakur så det är bra att kolla upp det i alla fall. Som den hönsmamma jag är blir jag så klart jätteorolig också och rädd att veterinären ska hitta något allvarligt fel - ungefär så som jag själv reagerar varje gång jag går till läkaren. En gång hypokondriker, alltid hypokondriker, även om jag är bättre nu än jag var när jag var yngre.

I tisdags kväll gick jag in på HM på vägen hem och hittade en rak gråblå kjol som egentligen inte är alltför rolig, men ändå tänkte jag direkt "den där!". Jag har inte provat den men jag ska - den är just så där klassisk och enkel som jag egentligen försöker bli i min stil, utan att riktigt lyckas. Det verkar lite vara the story of my life in fashion - jag är nästan rätt men aldrig riktigt helt, av någon anledning. Det är som att jag alltid hakar på trenderna lite för sent och lite för - ja, vad ska man säga - lite fel ändå. Lika bra med andra ord att skippa att vara supermodern och i stället försöka hitta den där klassiska stilen som alltid funkar.

Det är konstigt - jag kan se andra tjejer som är hur snygga som helst i till exempel tunikor, kläder från märken som Odd Molly och jag vet inte allt. Jag kan tycka det är snyggt på dem men när jag själv provar exakt samma plagg ser jag ut som att jag har klätt ut mig, nästan. Tunikor med empireskärning får mig att se gravid och liksom jämntjock ut. Det vet jag redan, jag har provat och provat igen och det blir aldrig bra. Samma sak med för smala jeans. Det går inte alls. Det är inte lätt med mode - hur roligt det än är, för roligt är det ju. Kläder är något jag är jätteintresserad av, och framför allt har mer av än jag behöver. That's life for you!

Idag är jag tillbaka på jobbet igen. Inte helt bra - jätteont i halsen och hes som bara den. Men piggare. Det går åt rätt håll i alla fall.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida