måndag 25 januari 2010

2010-01-25

Förberedelser
Våra flyttförberedelser pågår för fullt och vi har gjort en hel del framsteg den senaste veckan. Vi har klarat av dagstidning, försäkring, el och lite annat. Igår pratade vi klart om finansieringen och kom fram till en lösning som innebär att UP kommer att äga två tredjedelar av lägenheten och jag kommer att äga en tredjedel. På kontraktet hos mäklaren står vi som ägare till hälften var, men vi kommer även att reglera det internt mellan oss så att UP äger mer eftersom han lägger in mer pengar i bostaden. Jag är ändå glad att jag kan komma upp i så mycket som en tredjedel av ägandet - det är trots allt mer än jag hade väntat mig att det skulle bli.

Vi har annars haft en lugn helg, ungefär som vanligt. Fredagen inleddes med en liten shoppingtur - jag köpte ett par lila strumpbyxor - och sedan god mat och hemmakväll i soffan. På lördagen gick vi upp tidigt. UP och TF skulle köpa långfärdsutrustningen som TM fick i 40-årspresent och jag följde med, ganska tråkig shoppingtur för min del men jag lyckades ändå hitta en ny fleece som faktiskt behövs. Jag ska ju snart åka ner till Schweiz på MarCom-workshop och då ingår bland annat en del vinteraktiviteter. Jag vill inte gärna komma dit i min gamla slitna trasiga svarta fleece, så en ny fräsch är på sin plats.

Efter shoppingen åkte vi för att välja ut vår garageplats i nya huset och hittade en som faktiskt blir bra. Den är egentligen inte på rätt våningsplan, men platsen är ändå bra och vi kan alltid ställa oss i kö till en plats på rätt våning. Jag hade halvt om halvt tänkt mig en dag med lite utflykt, göra något speciellt när vi nu hade en hel ledig lördag, men det blev att vi åkte hem i stället. Vi stannade till hos AP för att hämta UP's långfärdsskridskor och där läste jag artikeln om slakten och bröt ihop fullständigt. Även AP var i riktigt dålig form, förkyld och så deppig så hon inte ens ville prata med mig. Ingen höjdare, med andra ord, och efter det kom dagen liksom av sig. Vi kom ut på en välbehövd promenad framåt kvällen, men annars bjöd lördagen inte på särskilt mycket alls.

Igår hade vi visning av lägenheten igen. UP kom ut på en skridskotur, men jag ägnade i vanlig ordning dagen åt att städa och piffa. Vi blev precis klara i tid och när det var visningsdags åkte vi med katterna ner till Edsviken och gick ut med dem lite där. Vi satt på en bänk och tittade på alla som åkte skridskor, och katterna blev riktigt nyfikna efter ett tag och ville ut och gå i snön. Jag är stolt över att de var så modiga - till och med Tuva som är så rädd bland främlingar var framme och kikade med halsen sträckt som en giraff.

På kvällen åkte vi till Kista och såg filmen Up in the air. Den var bra, en del roliga poänger, och ett ganska öppet slut - man visste inte riktigt vilket håll huvudrollen gick åt efter att filmen slutat. Det var i alla fall skönt att komma iväg hemifrån lite - det behövdes efter helgen.

1 kommentarer:

Anonymous Tezz från Kungens Kurva sa...

Härligt att det går så bra med alla flyttförberedelser, mycket att göra inför en flytt men skönt när det är klart.

25 januari 2010 kl. 11:03  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida