måndag 25 augusti 2008

2008-08-25

Socialisera mera
Jag har varit totalt osocial hela sommaren. Jag har inte mått helt bra och följdaktligen inte haft så stor lust att umgås med särskilt många, förutom mina egna gamla vänner, UP och familjen. Men nu när hösten kommer är det dags att bli social igen. Sagt och gjort - after work i fredags, föreställning med Parkteatern i lördags och fika i söndags.

Det var JD som sammankallade till after work på Anglais i fredags. Anglais är inget favoritställe för mig, men jag gick dit ändå eftersom jag ändå borde börja umgås lite med folk igen. Jag var dödstrött men kvällen blev ändå ganska trevlig. Relativt lugn för att vara på Anglais och dem jag inte sett på evigheter verkade glada att träffa mig igen. En del av det gäng som UP ska åka till Kroatien med var där och självklart kom ämnet om resan upp. Än en gång fick jag förklara att nej, jag ska inte åka med utan UP ska resa själv. Det är inte långt kvar till resan nu och känslan sköljer över mig, blir till ett stort svart hål av tomhet.

Det blev en ganska lagom, lyckad kväll även om vi kom hem rätt så tidigt.

På lördagen kom mamma hem till mig på förmiddagen. Vi pratade mycket om det nya barnbarnet och mamma har verkligen levt upp - hon är lyrisk av lycka och vill diskutera alla detaljer om barnet, födseln och allt annat som finns att säga. Det känns som att hon har fått ny livsglädje genom det här och det är bra, det behöver hon. Jag hoppas det har samma effekt på pappa också.

På eftermiddagen uppfyllde jag och UP två av våra mål genom att ge oss ut i skogen för att plocka svamp och blåbär. Vi hittade en del, både Karl Johan-svamp och kantareller som vi stekte i smör hemma hos UP. En riktig delikatess!

På kvällen åkte vi in till stan för att möta TF och SS. Vi begav oss till Vita Bergsparken för att se en dansföreställning med kompaniet Norrdans från Härnösand. Det var ju inte Cullbergbaletten direkt, men ändå bra och vissa stycken var riktigt gripande, tydliga i sin koreografi. Efter föreställningen gick vi vidare till Svejk för att dricka god öl och Irish Coffee. Det var trevligt och jag och TF pratade massor. Han är rolig och vi trivs ihop - han är helt klart en av UP's vänner som jag gillar bäst. JSk kom dit också men och han och UP stod i vanlig ordning med huvudena ihop och tisslade och tasslade. Jag vet inte varför men det beteendet irriterar mig lika mycket varje gång jag ser det. Jag nämnde det för TF och han höll med om att de såg skvallriga ut.
"Vad de än säger nu så är det inte menat för dina öron", sa han och nickade menande.

Jag och UP var glada och flirtiga och vi hade kul ihop hela kvällen. Det känns verkligen bra nu och jag försöker göra allt jag kan för att hålla fast vid känslan så länge det går.

På söndagen var vi på fika hos EE ute i hennes mysiga kolonistuga i Spånga. FA, LA och MDL var där också och det var trevligt att sitta där i solen, äta äppelpaj och prata. Men självklart kom Kroatien upp igen, planering, förväntan, glädje över den kommande resan.

Hålet i mig växer, jag drar mig undan, orkar inte, vill inte ens låta UP komma nära mig nu, för jag orkar inte mista honom igen. Jag vill bara bli förstådd. Jag vill bara känns att jag är lika viktig som han, att mina känslor och önskningar spelar lika stor roll. Att han tar mig på allvar och förstår någon gång.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida