måndag 28 januari 2008

2008-01-28

Vad vi är ute efter
Igår var det nya tag med bostadsvisningar. Vi tittade först på en lägenhet i stan. Det var en högst ordinär trea med väldigt centralt läge i Vasastan, den var trevlig men inte mycket mer och vi var eniga om att den inte var något för oss. Annars var det intressant att se vad man får för samma summa pengar om man jämför hus och lägenheter.

Nästa visning var ett parhus i Täby. Ironiskt nog var det precis vad vi har letat efter. Lagom stort, lagom stor tomt i lugnt område, bra kommunikationer – nästan så bra det kan bli för att vara Täby – och ett hus i perfekt skick. Vi skulle i princip bara kunna flytta in och bo där direkt.

Däremot var det i dyraste laget. Vi åkte hem till UP och räknade på priset och kom fram till att jo, vi skulle ha råd, men det kändes ändå som väldigt mycket pengar för ett sådant hus. Så vi bestämde oss för att låta det vara i stället, vänta på något annat. Titta på fler lägenheter och fundera över möjligheten att bo mer centralt i stället. Varken jag eller UP vill lägga all vår fritid på trädgårdsarbete och än så länge är vi bara två personer i hushållet så det är klart att en lägenhet kan fungera också. Att det ska vara så krångligt att hitta hem.

Dock bestämde jag mig igår för att åka med till Alperna. Jag orkar inte med att inte göra det, för jag vet att jag skulle må sämre av att gå här hemma och tänka på UP och de andra som roar sig där nere. Jag slängde ut en fråga till C om att åka till New York över påsken, men det är alldeles för dyrt för både henne och mig just den helgen. Jag har med andra ord inget bättre för mig och jag behöver verkligen ett miljöombyte nu. Så det får bli Alperna. Tyvärr har vi bråkat så mycket om resan så att UP nästan har tappat lusten för den, men nu ska det bli av i alla fall. Det är lika bra.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida