måndag 28 januari 2008

2008-01-28

Laxpaj, kärleksmums och badrumsfest
Lördagen blev hektisk. I vanlig ordning hade jag bokat in alldeles för många aktiviteter på alldeles för kort tid, så det blev stressigt. Jag började med att åka till mina föräldrar för att äta lunch där - mammas otroligt goda laxpaj, som jag aldrig har gjort själv trots att det nog inte är så svårt. Jag hjälpte pappa att klippa klorna på Maja, och hon blev förstås jättearg och morrade ilsket åt oss innan vi blev klara.

Jag hann inte stanna länge, utan efter bara ett par timmar var det dags att åka vidare. Pappa skjutsade mig till Danderyd där jag mötte upp SS på Roslagsbanan ut till Täby. AK hade bjudit in oss på fika i nya huset så vi tog oss dit. AK fick barn för fem veckor sedan, en jättesöt liten tjej med massor av hår. Jag är inte den som per automatik tycker att alla barn är söta, inte mer än att jag tycker att alla vuxna är det, men denna lilla tjej var riktigt charmig. Hon verkade otroligt snäll och harmonisk och jag noterade med lättnad att AK var precis som vanligt också. Till skillnad från EN har hon inte gått upp i mammarollen till 100%, utan hon är betydligt coolare och är fortfarande sig själv.

AK har minst sagt varit snabb. Hon och hennes sambo träffades förra hösten, efter ett halvår var hon gravid och innan de ens firat ett år tillsammans hade de förlovat sig och köpt hus. Jag hade nog inte velat springa i samma takt som hon, men för dem har det gått bra. De verkar otroligt lugna och harmoniska båda två och jag kan tänka mig att de är ett sådant par som aldrig ens höjer rösten. Som sagt, de är inte lika mig men för dem har det gått bra och jag kan tänka mig att den typen av liv ändå är väldigt behagligt. AK bjöd på gott fika - kärleksmums - och visade en massa foton från deras semesterresor förra året.

Efter ett par timmar hos AK var det dags att åka vidare. Hem till UP för snabb middag och sedan in till stan och hem till FA och LA som hade badrumsfest: fest för att fira att deras badrum äntligen var färdigrenoverat. Det var en lagom kul fest, mycket folk där jag - lite synd kanske - ändå pratade mest med dem jag redan kände. KH och UP höll på och konspirerade för att försöka övertala mig att åka med till Alperna, och det gjorde mig om något ännu mer motstridig. Jag gillar inte att ge med mig bara för att jag blir övertalad.

Annars var festen helt OK. Enligt värdparets önskemål gick vi vidare till Aladdin senare på kvällen. Det var första gången jag var där och det var lika läskigt som att åka Finlandsfärja. En massa fulla människor i fula, konstiga kläder, så långt ifrån min typ av uteställe som det kan bli. Men UP var på bra humör så vi passade på att dansa lite – det gör vi alltför sällan – och SLy kom fram till oss och påpekade att vi inte fick stå och hångla på dansgolvet. Jag blev generad trots att han skämtade.

Sammanfattat – en ganska bra lördag.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida