måndag 16 april 2007

2007-04-16

40-årskalas i Skåne
I helgen var det dags att ge sig ut och åka igen. Jag har nästan glömt bort hur man gör när man jobbar. Vill bara vara ledig och göra roliga saker i stället.

I fredags jobbade jag bara fram till lunch och sedan kom UP och hämtade mig vid jobbet. Vi åt lunch och åkte sedan iväg söderut. Vi hämtade upp TF i Södertälje och sedan bar det av hela långa vägen ner till Skåne. Vi gjorde några stopp längs vägen, för att äta glass och sträcka på benen. Sommaren kom och jag, som var helt oförberedd på det, svettades i mina mörka jeans. Vi släppte av TF vid vandrarhemmet i Kvidinge/Söderåsen och åkte sedan vidare till Lund där vi skulle bo hos SSH och HH. Det var alltför länge sedan jag träffade SSH och jag hade verkligen saknat henne. Vi mötte upp henne vid Lilla Teatern där hon hade haft föreställning och gick sedan vidare med några vänner till henne för att äta middag. HH dök upp efter en stund och han hade blivit så smal att jag tappade hakan. Det blev en lugn kväll. Både jag och UP var helt slutkörda och även SSH satt och gäspade under hela middagen.

SSH och HH har just flyttat till ett nytt radhus i Annehem i norra Lund, och efter middagen åkte vi dit och fick en sightseeing i huset. Det var riktigt fint, ljust och fräscht och helt nytt. Vi däckade direkt och sov gott och länge.

Nästa morgon var det riktig sommar ute. Vi var med och invigde det nya trädäcket och åt frukost ute i solen. Det blev en riktigt slapp förmiddag, vi satt ute och solade och hade det skönt och tog sedan en kort promenad på stan innan vi åkte iväg upp mot Helsingborg och Söderåsen på eftermiddagen.

Det här tillfället var lite av min debut. Sällskapet bestod till största delen av gamla vänner till UP, kompisar sedan han studerade i Linköping för många år sedan. De har hängt ihop i alla år och självklart hade alla hört talas om mig. Jag däremot kände ingen förutom UP och TF. De har firat midsommar ihop i Skåne varje år och det är en tradition som de håller benhårt på. Utan Söderåsens Forsgård blir det ingen midsommar.

Den här gången träffades de för att USO fyllde 40 år och hade bjudit in till stor fest med ungefär 80 gäster. Klädseln var smoking eller mörk kostym och jag grämde mig lite för att jag hade min enkla svarta klänning när det nästan var sommar ute. Jag piffade upp den med ett cremevitt sidenband i midjan och lilla guldväskan till, men ändå! Svart klänning igen! Men det visade sig att jag smälte in perfekt. Nästan alla damer kom i svarta klänningar.

Festen blev trevlig. Jag fick UO's kusins man till bordet och bredvid mig satt UP. Det var en ganska lång sittning med tal och sång och flera rätter och sedan röjdes borden undan för underhållning - en trollkarl - och dans till levande musik. Jag och UP smet iväg ut för oss själva under underhållningen. Vi tittade på stjärnorna och på varandra. Sedan blev det dans. Jag blev uppbjuden av PO och BO - framför allt BO var riktigt duktig - och bjöd själv upp FS till en sväng. Självklart dansade jag med UP också, vi hade väldigt kul på dansgolvet. UP noterade att vi var det enda paret som pussade på varandra. De andra var för stadgade kanske. Jag sa till UP att vi aldrig får sluta pussa varandra. Det blir ju roligare så.

Även här fick jag bevis för hur omtyckt UP är. Flera av hans gamla vänner talade om för mig att UP alltid är så glad och trevlig och positiv och jag kände mig riktigt stolt över att vara den som fick gå med honom hem. Han ser klart yngre ut än de andra som är i samma ålder som honom, han klär sig snyggare och dansar bättre!

PO gav mig en fin komplimang när vi dansade.
"Såna tjejer som du växer inte på träd", sa han till mig. Det värmde att höra förstås.

Vi var över 20 personer som bodde på vandrarhemmet i Tomasdal och jag och UP fick en egen liten friggebod helt för oss själva. Jätteskönt, vi sov som kungar. Jag hade nog kunnat sova hela dagen om vi inte varit tvungna att checka ut vid lunch.

Vi tog det lugnt på hemvägen. Gjorde en utflykt till Skärlidens nationalpark, promenerade vid ån och vitsipporna, fikade ute i solen. Vi åt middag i Gränna och åt en glass nere vid vattnet. Vi kom hem sent. UP sov hos mig och jag lämnade ett rött godishjärta till honom innan jag åkte iväg i morse.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida