torsdag 8 februari 2007

2007-02-08

Anti-klimax
Igår övervann jag en av mina största fobier. Jag har riktig sjukhusskräck, är en hypokondriker av rang och håller mig så långt borta från allt som berör sjukhus och sjukdomar som jag bara kan. Men igår övervann jag en liten del av rädslan och gick till Södertappen för att anmäla mig som blodgivare. Min största rädsla var egentligen inte att lämna blod utan främst alla prover som de tar, och de svar jag eventuellt kan tänkas få. Men rädslor måste övervinnas. Man måste utmana sig själv ibland, för att lära sig något och bli bättre.

Alltså klev jag in genom Södertappens port med rak ryg och darrade bara lite på rösten när jag anmälde mig i receptionen. Jag fick en blankett att fylla i och sedan var det bara att vänta. Efter en stund blev jag uppropad av en sköterska.
"Tyvärr", sa hon, "med den här medicinen som du äter får du inte bli blodgivare."

Vilket anti-klimax! Så mycket som det krävdes för att jag skulle våga gå dit, bara för att få beskedet att min migränmedicin gör att jag inte får genomföra det jag kom dit för. Det är inte mycket jag kan göra åt det. Men det kändes snöpligt. Jag tog mig dit, trots att jag var livrädd, och så fick jag gå därifrån utan uträttat ärende. Sånt är livet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida