torsdag 2 november 2006

2006-11-02

Ingenting fungerar
Sverige är ett land med fyra årstider - vinter, vår, sommar och höst. Så har det alltid varit. Och trots det kommer vintern som en chock varje år. Va??! Blir det vinter i år igen?!? Snön och kylan slår till och hela landet förlamas, förvandlas till ett okontrollerbart kaos. Igår drabbade vintern Stockholm med full kraft. Hela stan lamslogs, trafiken stod stilla. Att ta mig från jobbet till träningen och sedan hem igen var bara att glömma. Träningen fick jag ställa in och min hemfärd slutade med att jag fick gå till fots från Henriksdal till Jarlaberg eftersom bussarna inte gick. I morse var det samma sak. Inte en buss gick enligt tidtabellen och de flesta ställdes in helt. Jag kom till jobbet en halvtimme för sent, stelfrusen av att ha stått ute och väntat så länge.

Det känns som att det kan bli en väldigt lång vinter och jag behöver en semesterresa att se fram emot för att kunna härda ut till våren. I måndags pratade US om att han eventuellt ska resa till Kenya i maj och alla som ville fick följa med. Jag sa direkt att jag hänger på eftersom Kenya länge har varit ett av mina drömresmål. Fast jag såg på US att när han sa att alla var välkomna så menade han ju inte mig. Det är skillnad på alla och alla, på folk och folk. ST uttryckte sig så bra igår när jag försökte beskriva hur US beter sig mot mig. Hon sa att han anstränger sig lite för mycket för att visa att han inte bryr sig och det är ju precis så det är. Han gör det lite för överdrivet, lite för uppenbart. Det gör mig alldeles utmattad och jag önskar att han bara kunde lägga ner det och låta mig vara som vem som helst. Alla pratar om vilken god vän han är men jag kan inte riktigt hålla med om det, tyvärr, inte efter det jag har sett.

Jag undrar fortfarande vad US sa till sin kompis om mig i måndags. Att sitta och viska om mig när jag sitter bredvid är inte speciellt snyggt gjort, särskilt inte eftersom det så tydligt märktes vem det var de pratade om. Jag undrar vilken version hon har fått höra. Det är knappast samma sak som han har sagt till mig. US sårar mig fortfarande och jag vet att det beror på att jag fortfarande bryr mig, att jag fortfarande är så arg och besviken på honom. Så länge man känner något alls, även om det så är negativt, så bryr man sig fortfarande. Motsatsen till kärlek är inte hat - det är likgiltighet.

Budgivningen på lägenheten pågår fortfarande och jag har bestämt att lägga mitt maxbud idag. Går det så går det.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida