måndag 27 juni 2011

2011-06-27

Midsommarhelg
Det har gått några dagar sedan mitt förra inlägg och ja, nu känner jag definitivt av något som skulle kunna vara gravidsymptom. Varje morgon är jag så hungrig så jag nästan mår illa av det, och trots det går det långsamt att äta. Men min morgonrutin har ändrats: från att först duscha och göra mig klar måste jag numera först äta frukost och sedan göra resten. Förutom det är jag extremt trött varenda morgon, nästan medvetslös känner jag mig, och tanken på att bara få ligga kvar i sängen lockar verkligen. Tur att det snart är semester.

Märkligt nog är det andra saker som gör mig illamående också: våra nya tapeter, som trots att de är relativt lugna i mina ögon ändå är alltför färgglada och mönstradet och jobbiga. Nu önskar jag nästan att vi hade valt något färglöst i vitt i stället, det hade kanske varit bättre ändå. Jag har också insett att jag inte alls gillar kombinationen med den faktiskt verkligen färgglada tapeten i hallen och det lilla antika bordet med sirliga ben som står där. För mig blir det alldeles för mycket, för mycket mönster, för mycket krusiduller, för mycket av allting. Jag gillar det helt enkelt inte alls och det är ett litet problem eftersom U är klart fäst vid bordet, som är ett arvegods från hans farmor och farfar. I mitt eget illamående tillstånd är det så illa att jag nästan undviker att titta på den väggen för jag tycker den är så jobbig på alla sätt. Kanske kommer jag vänja mig och kanske inte.

Idag ska jag gå på mitt första besök hos barnmorskan, för att bli inskriven. Jag vet inte riktigt vad som kommer att hända idag men har läst något om att man ska kolla blodtryck, urinprov, blodprov och lite annat. Med tanke på att jag precis som mamma är en hypokondriker som kan oroa mig för det mesta så räknar jag med att både min puls och mitt blodtryck kommer att sticka iväg upp i taket så fort jag bara kliver in på mottagningen - det brukar vara så för min del. Men jag hoppas det går bra. U kommer inte med på besöket idag, men nästa gång kanske han kan vara med i stället. Vi får se när det blir.

Midsommarhelgen har i alla fall varit lugn. Vi åkte iväg en sväng till mysiga Nyckelviken på midsommarafton, och trots att firandet nästan var slut var det fortfarande proppfullt med barnfamiljer och folk överallt. Men det är verkligen fint där ute och jag vill väldigt gärna åka dit snart igen, någon annan gång när det är mindre folk där. Jag förstår inte att jag inte var där oftare förut när jag ju faktiskt nästan bodde granne med området. På kvällen var vi hos C och Ö och grillade lite, men jag var förstås inte ett dugg sugen på mat så jag höll låg profil. Tur att jag kunde skylla på att jag skulle köra bil så U kunde dricka vin och snaps i stället. Det är ännu en sak: blotta tanken på nästan all mat, förutom möjligen färska frukter och grönsaker, gör mig illamående nu. Jag är verkligen inte sugen på att äta någonting, nästan.

Midsommardagen tillbringade jag hos Maja och mamma och pappa medan U var ute och spelade golf. Det var blandade känslor: roligt att träffa Maja men jobbigt att på sätt och vis umgås med mina föräldrar som är så känsliga för vad andra tycker och misstänksamma och drar slutsatser som de inte har någon grund för. Det är inte roligt att vara sådan och inte roligt att vara med en sådan person heller. Jag är glad att jag är med U som är en så mycket mer positiv person.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida