måndag 30 maj 2011

2011-05-30

En konstig helg
Vilken märklig helg det har varit. Jag kände mig fullständigt knäckt i fredags - bara ledsen och besviken och arg över allt, nästan så att jag hade lust att bara säga upp mig och gå på dagen. End of story. Min energi var på nollpunkten och det slutade med att jag gick och la mig redan vid halv åtta på kvällen, utan att ens ha fått i mig någon middag. Efter det kunde jag inte somna utan låg och vred mig i oroliga tankar till klockan tre på morgonen. Det blev med andra ord knappt någon sömn på hela natten och hela lördagen därefter kände jag mig som ett fullständigt vrak av trötthet och frustration. Så ska det absolut inte vara och det säger mig än tydligare: det är dags att gå.

På lördagen blev det inte mycket gjort eftersom jag var så trött och energilös. Det blev lite balkongjobb bara: montering av nya utemöblerna och en tur till Plantagen för att handla lite fina växter. Fem olika varianter blev det nu men vi har plats för mer och funderar på kryddor eller smultron eller något liknande. Utöver det är jag sugen på ett litet träd av något slag, något som klarar att stå ute året om. Mer liv på balkongen, det blir fint!

Igår var det Mors Dag med en tur till mina föräldrar på schemat. C, Ö och SL var där också och som vanligt var det fullt av liv - mamma blir alltid stressad när SL och Ö är med och far runt och stressar som bara den. Maja blir också ganska stressad av hela stämningen och håller sig helst undan men jag fick ändå tillfälle att gosa lite med henne i lugn och ro. Varje stund är värdefull för mig.

Efter Sollentuna åkte vi till Täby för en kort fika hos HT som var gräsänkling, och därifrån till Mio för att titta på solstolar. Fånigt nog har Mio satt ner priset för stolarna i rött och svart, men inte för de vita. Tydligen är det någon halvt obefintlig skillnad på stolarna som ska motivera ett högre pris på de vita, men exakt vad den här fördelen är har jag svårt att avgöra. Det slutade med att vi inte gjorde något köp den här gången, men kanske längre fram. Vi ska försöka ha is i magen och se om det kommer ut något reapris på de vita stolarna också - det är ju inte omöjligt.

Helgen har känts urlakad och konstig och nu när det är måndag igen känner jag mig ungefär lika energilös som i fredags. Tur att arbetsveckan är kort. TA har fortfarande inte svarat på mitt mail om lönesamtalet och jag är mer än besviken på honom, men ska trots det försöka fokusera på positiva saker i stället: hemmet och den kommande långhelgen. Målet för veckan är att - om U gillar dem - köpa hem lamporna till sovrummet, köpa och sätta upp gardiner och även att slutgiltigt bestämma vilka tapeter vi ska ha. Det ska gå!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida