tisdag 16 februari 2010

2010-02-16

Mera ljus
Efter ett tips från Mia, (som skriver en inspirerande blogg och driver jättefina butiken Ellis Corner) var jag också tvungen att göra ett personlighetstest hos Nordsjö. Enligt testet tillhör jag de stilrenas skala (surprise, surprise - not!).

Du är en avskalare!
Avskalat, rent och enkelt, på gränsen till asketiskt är din stil. Du väljer färger och föremål med omsorg och tänker efter noga innan du fattar ditt beslut. Inga spontanköp här inte! Du bejakar det klassiska uttrycket, möbler och inredningsdetaljer som står över alla trender. Gärna retro-prylar och dansk design. Beige, grått, svart och vitt är basen i din färgskala hemma och de få möbler du har, är verkligen skapta för utrymmet där de står. Det är synd att säga att du är färgstark och vågad i din inredning. Nej, här gäller verkligen principen "less is more".

Du är också lite:
- rosamolnare
- shabby chic
- myshumla

Japp, så sant som det är sagt, jag kan nästan tro att Nordsjö har varit hemma hos mig (eller åtminstone tittat in i min hjärna och sett min drömbild av hur jag vill ha det hemma). Drömmen är att ha ett hem med massor av ljus och luft och tomma ytor. Ljusa färger, avskalat (som sagt), få men väl utvalda prydnadssaker. Basen ska vara vitt men även ljust beige kan funka, och kanske accenter av starkare färger i tavlor och växter. Glädjande nog kan jag säga att vårt nya hem har all potential i världen till att bli just något sånt så det är mycket att se fram emot i inredningsväg.

Jag körde ett helt underbart cykelpass igår - som jag älskar att få igång veckan med träning och just måndagar och onsdagar är ju magiska, som sagt! Efter bussfärd hem och middag - en enkel pastarätt, spaghetti, stekt skivad vitlök och tomatklyftor och massor av parmesan över - körde vi på med att packa upp. Det går framåt - nu är i stort sett alla mina kläder uppackade och så även de flesta kartonger från köket.

I kväll blir det förhoppningsvis en tur till Ikea. Vi har en hel lista med saker att skaffa: nyckelskåp, gardinstänger, diskställ, bestickställ, torkställning för tvätt, lampor till hallen, bokhyllor, besticklådor till kökslådorna, något att förvara shampoo och tvål och liknande i som vi kan ha i duschkabinen, toaborste, toa- och hushållspappershållare, krokar för att hänga upp alla mina halsband, nya gardiner kanske... Dessutom ska vi ha en ny tvättkorg och där har vi spanat in en från Mio som vi ska slå till på. Sist men inte minst ska vi investera i nya tandborstmuggar, tvålpumpar, diskmedelspumpar och papperskorgar till badrummen. Där lutar det nu mest åt Cult och något i vitt, förstås. Vipp är snyggt men alltför dyrt, tror jag, för att bara ha som papperskorgar, så kanske får det bli något annat där. Men det blir bra när det är klart.

Det är ljusare nu, även om det fortfarande är kallt, kallt. Visst är det härligt med en riktig vinter, men efter två månader med en medeltemperatur på - 10 C kan jag tycka att det räcker. Nu vill jag ha vår! Nu vill jag hänga undan täckjackor och mössor och tumvantar, nu vill jag använda mina fina kappor och slippa dra på mig dubbla strumpbyxor för att kunna gå i kjol till jobbet. Men ljuset, det njuter jag av till fullo, det får mig att börja leva på riktigt igen.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida