torsdag 11 februari 2010

2010-02-11

Financial business
Idag har jag jobbat i vår monter på Handelshögskolans studentarbetsmarknadsdag. Jag har gjort det förut och det brukar vara ett välkommet avbrott i vardagen och skönt att komma bort från kontoret lite. Men konstigt också. Finansvärlden är verkligen speciell. Alla är liksom så vuxna, även studenterna glider runt i dräkter och kostymer och är piffiga. De ställer avancerade frågor som jag knappt kan svara på och är så extremt målinriktade så man tappar hakan. De är helt klart allt annat än barn och även de som jobbar i de övriga montrarna är av samma kaliber. Jag känner mig alltid lite udda i sammanhanget - jag har inte läst vare sig ekonomi eller finans även om jag har jobbat i branschen i många år. Inte heller är jag särskilt intresserad av den - jag gillar mitt jobb och mina arbetsuppgifter, men branschen skulle gärna få vara en annan, helst då inom mode eller resor om jag fick välja. Jag undrar hur livet hade blivit om jag hade fått göra om det igen, om jag hade fått välja på nytt med de erfarenheter och kunskaper jag har i bagaget idag. Det är svårt att veta.

Hemma är det ett komplett kaos just nu. Kartonger överallt och en enda röra av packade och opackade saker. Jag förstår knappt hur vi ska hinna klart till på lördag men det måste hända på något sätt. Bara att ge järnet de två kvällar som är kvar innan den stora flytten. Sova får vi göra en annan gång...

1 kommentarer:

Blogger Stjärnor & Champagne sa...

Låter som ett intressant jobb...Ja man kan ju undra hur livet hade varit om man hade fått göra om det, suck iaf med jobb. Familjen vill man ju inte direkt byta ut hihi. Hopas att det går bra bland alla kartonger.

Kram Anne

14 februari 2010 kl. 18:20  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida