fredag 4 juli 2008

2008-07-04

Kväll med kollegor och stor förvåning
Gårdagen gick framåt med jobbet. Jag fick en del gjort och fick även en del intressant - om än inte helt positiv - information från våra schweiziska ägare. Det kan påverka mina framtida projekt en hel del så jag är nyfiken på att se utfallet.

På kvällen gick jag ut en sväng med kollegorna LM och EB. Vi gick först till Champagnebaren på Hotell Anglais takterrass. Trevligt men trångt och varmt i solen. Efter ett glas vin där gick vi vidare till nya matstället Vappino, som är en annorlunda blandning mellan McDonalds och fin italiensk restaurang. Konceptet fungerar i alla fall och maten är bra till ett förhållandevis billigt pris. Det var trevligt att sitta och prata med tjejerna från jobbet och det är klart positivt att jag redan efter knappt tre månader har börjat umgås med dem även privat. Det utlovar en positiv utveckling.

När jag skulle åka hem slog det mig hur fantastiskt skönt det är att inte behöva tänka på busstider och att planera resorna så som jag alltid måste göra när jag åker hem till mig själv. Tunnelbanan ut till UP går hela tiden så det är bara att gå till närmaste station och vänta några minuter. Det är en enorm frihet verkligen.

Väl hemma hos UP fick jag en smärre chock när jag upptäckte att han hade rensat ut en massa gamla saker ur två byrålådor i vardagsrummet. Alla gamla brev och vykort var bortplockade och UP berättade att han hade slängt väldigt mycket, förutom några få kärleksbrev som han inte kunde göra sig av med. Han sa att det var brev som innehöll särskilt kloka tankar med vad det innebar egentligen har jag ingen aning om. Dessutom var en hel låda full med foton från tiden med hans förra sambo bortplockad och nedflyttad i förrådet.

Jag vet inte om jag ska vara glad eller förskräckt över det här. Jag är glad att UP har tagit mig på så pass stort allvar att han har gjort det här för min skull. Han har själv sagt att det här inte är saker som han någonsin bryr sig om att titta på och det finns egentligen ingen anledning för honom att ha dem framme i lägenheten, eller att spara dem överhuvudtaget. Men jag tänker ändå att UP aldrig hade gjort det här utan att jag tjatat på honom. Hade jag inte haft synpunkter på hans sparade saker så hade han aldrig rensat ut dem. Han har haft det här liggande på samma ställe i säkert 15 år nu och hade han fått välja helt själv hade de förmodligen blivit liggande i minst 15 år till.

Jag är lite orolig över att UP ska ångra att han har kastat bort de här gamla breven, för det är inget jag någonsin har bett honom om. Jag har bett honom att lägga ner dem i förrådet i stället och jag hade aldrig någonsin väntat mig att han skulle ha gjort sig av med något på det här sättet. Jag är rädd att det ska komma tillbaka efteråt, att jag på något sätt ska ha tvingat UP till det här mot hans vilja. Att det var saker han egentligen hade velat ha kvar och att han skulle ha sparat dem om jag bara inte hade varit på honom om det. Men jag hoppas att det ska gå bra ändå.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida