onsdag 2 maj 2007

2007-05-02

En oväntad Valborg
Valborgmässoafton i år blev inte alls som jag hade tänkt mig. UP hade åkt iväg till Uppsala redan på söndagen för att fira student-Valborg med sina kompisar. Jag var medbjuden men skulle jobba på måndagen och hade inte lust att offra en semesterdag på att fira Valborg så jag valde att stanna hemma.

Vi jobbade bara halva dagen och sedan åkte jag iväg för att prova tärnklänningar igen och försöka bestämma mig. Jag hade fått höra att en av mina två favoriter skulle komma in i rätt storlek den här veckan, men när jag väl kom till butiken visade det sig att storlek 38 som jag ville ha hade blivit såld. Kvar fanns en storlek 36 som jag helt mirakulöst lyckades få på mig. Den är tajt i midjan så den måste sys ut men det skulle faktiskt gå att lösa. Jag åkte vidare för att prova min andra favorit men den här gången tyckte jag inte om den alls. Jag tyckte den var alldeles för blek och tråkig jämfört med klänning nr 1. Efter lite förhandlanden med C på telefon kom vi fram till att jag skulle ha klänning nr 1. Jag ska åka tillbaka idag för att betala handpenning och prova in den.

Jag styrketränade på eftermiddagen och det var riktigt sorgligt att se hur svag jag har blivit på bara några månader. Jag har tappat flera kilo i styrka! Jag vet att jämfört med många andra tjejer är jag fortfarande starkare än genomsnittet, men jämfört med min egen nivå känner jag mig svag nu. Jag måste ta tag i styrketräningen igen! UP och jag har dessutom pratat om att springa tillsammans när det blir lite varmare. Jag avskyr att springa men har alltid velat lära mig att göra det ändå. Det verkar vara så bra träning, och så lättillgängligt, bara att dra på sig skorna och ge sig ut. Kanske blir det roligare om jag har sällskap också.

Efter träningen åkte jag hem till PH för att äta middag. Vi gjorde en riktigt lyxig trerättersmiddag med sallad på kräftstjärtar och babyspenat, sedan stekt färsk röding med basilikasås och persiljecouscous och som efterrätt en smördegsbakelse med hallon och vaniljvisp. Till detta vitt vin och sedan gick vi på drinkarna dessutom. Mitt under middagen ringde KH och undrade om jag inte ville komma med ner till Vickan lite senare. De var ett helt gäng som skulle gå dit helt spontant bara. Jag hade egentligen varit inställd på att bara äta middag med PH och sedan åka hem. Jag var inte alls på humör att gå ut. Men när KH ringde kände jag ändå att jo, kanske ändå...

Kvällen på Vickan blev över förväntan. "Alla" var där och vi lekte och flamsade som vanligt. Dansade som galningar och hade isbits- och vattenkrig så att vi blev halvt dyblöta. Jag vet att många människor skulle tycka att vi beter oss som idioter, men vi har så otroligt kul. Bara struntar i vad folk tycker, struntar i att bete oss så himla vuxet som man alltid "ska" göra, och bara har roligt i stället. Det gör vardagen lättare på något sätt. Det var roligt att PH äntligen fick träffa alla människor som jag har pratat så mycket om. Hon gillade dem spontant och frågade mig om vi inte snart skulle iväg på någon ny kryssning som hon också kunde få följa med på.

Roligast för mig var att träffa KH, det var alltför länge sedan. Henne har jag fått en sådan omedelbar kontakt med, det känns att hon är någon jag kommer att ha kvar i livet länge.
"Jag har saknat dig!" sa hon.
"Jag har saknat dig med!" svarade jag.
Vi pratade om livet, om våra relationer. Jag sa att jag hoppas att allt ska bli bra.
"Det är klart att det blir det", sa hon. "Det är ju oss det handlar om."

Den enda jag saknade den här kvällen var UP. Han skickade en massa underbart fina sms till mig och jag skickade lika fina svar tillbaka. Det är skönt att känna att vi verkligen saknar varandra, att vi kan festa och ha jättekul med andra men att vi ändå finns i varandras tankar.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida