måndag 23 april 2007

2007-04-23

Dålig lön - i vems ögon?
Det här med lön och pengar kan vara en känslig historia. Den svenska medellönen är inte speciellt hög, men medellönen hos mina vänner och bekanta är desto högre. Jag har lyckats omge mig med enbart välbetalda människor, och i deras ögon är det jag som är extremt lågavlönad. Jag vet egentligen inte exakt vad de tjänar, jag vet bara hur de pratar om pengar och löner, jag vet vad de anser vara en dålig lön och vad de anser vara mediokert - nivåer som ligger långt över min egen. Jag vet hur de strör pengar om sig i butiker och på krogen, utan att reagera, som att det inte spelar någon roll.

UP har väldigt gott ställt, men han är diskret med sina pengar och skyltar aldrig med dem. Det är värre med andra, de som inte kan låta bli att visa hur mycket de har råd med. Dem kan jag ha svårt för.

Jag vet att jag egentligen inte har en dålig lön. Att jämfört med många andra har jag det jättebra. Men ändå - jag jämför mig ju med dem som står mig närmast och jämfört med dem tjänar jag uselt lite. Och till slut leder den allmänna attityden till att även jag blir missnöjd, till att jag också börjar se mig som lågavlönad, som misslyckad. Jämlikhet och lika värde är viktigare än man tror.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida