måndag 9 maj 2011

2011-05-09

Balkongfix
Det har varit en bra helg! Jag började med tjejmiddag i fredags: KGH, PR, EB och GA kom över för mat och prat. Middagen blev jättebra, jag bjöd på småplock à la mig med stekt lax, panerad stekt fetaost, kronärtskockor, sallad på stekt sparris, ruccola, parmesan och pinjenötter, en annan sallad på körsbärstomater och physalis, aioli och majonnäs som såser och grovt bröd och gröna och svarta oliver. Till dessert bjöd jag på mörk choklad i tre olika smaker: apelsin, pistage och salt och pecannötter, och dessutom en jättegod tårta med botten av mandelmassa och fyllning med hemmagjord hallonglass. Till det förstås vin och bubbel! Lyckat var det och det var roligt att träffa alla.

PR kör fortfarande sin kampanj för att övertala mig att söka jobb på hennes företag, men utifrån det hon hittills har berättat om det är jag dessvärre inte helt övertygad om att det är det jag vill byta till. Det låter helt enkelt lite för likt röran jag vill lämna för att motivera mig fullt ut. Förutom det är det tunt med intressanta jobbannonser och jag är mer och mer inne på att börja skicka iväg spontanansökningar till intressanta företag i stället. Någon gång kanske det ger napp, vem vet?

Både lördagen och söndagen har vi ägnat åt att fundera och titta efter inredning till vår balkong. Vi måste byta ut trätrallen eftersom den är helt utsliten och flagad efter att ha legat obehandlad i fyra år. Dessutom vill vi överlag göra balkongen mysigare, och diskussionerna och funderingarna går fram och tillbaka från att köpa in större matbord och stolar för att få plats med gäster, till att bara inreda för oss två som faktiskt bor där och bara göra det finare för just oss.

För tillfället lutar vi åt det sistnämnda. Både lördag och söndag har vi varit runt som skottspolar och tittat på utemöbler och trätrall, och vi börjar närma oss ett beslut nu. Som det ser ut kommer vi att köpa trall i acacia från Jula, som har det bästa priset, och sedan köper vi möbler från K-Rauta. Det lutar åt ett bord och stolar för oss två i vitt, helt enkelt för att vi tycker att det blir för mycket trä med både plattor och möbler i samma material. Förhoppningsvis kommer vi kunna hitta någon passande solstol i liknande material som matbordet, och dessutom ska vi ha fina växter och belysning för att få en skön ombonad känsla på balkongen.

U letade rätt på en inspirationssida för balkonginredning där vi hittade idén att inte fylla varje ruta på balkongen med träplattor, utan i stället ha någon ruta där vi kanske lägger fina stenar, ställer ljus eller något annat. Jag tycker idén är lysande bra och vi har redan bestämt att det är så vi ska göra också.

Förutom balkongen har vi också varit en kort sväng inne på underbara Länna Möbler, som är en sån där butik där jag oftast vill köpa i princip allt. Där tittade vi bara på inredningsdetaljer och jag förälskade mig så klart i alla vackra silversaker från Day Home. Det blev inget inköp av silver dock, utan vi ska börja med att titta om U har något fint arvegods hemma hos sin mamma som vi kan ta hem till oss. Jag vill som sagt ha något i silver att ställa på det gamla mörka bordet i lilla hallen, det skulle bli perfekt där tror jag. Vi tittade lite på porslin också och köpte två mellanblå tekoppar för att komplettera samlingen från Mateus. Dessutom spanade vi in nytt vardagsporslin. Jag har tidigare varit förtjust i Mateus porslin, men är nu mer inne på Himla med sin enkla design. Jag tänker mig de enkla vita tallrikarna och skålarna och så lite färgglada koppar till det, det skulle vara vackert på bordet!

Igår hade vi en jätteskön dag som började med en powerwalk Kungsholmen runt. Det var riktig sommar ute och eftersom vi kom iväg redan på förmiddagen hade det inte hunnit bli så mycket folk ute på gatorna utan det var verkligen avkopplande, och bra träning dessutom. Sånt här ska vi absolut göra oftare, helst varje helg om tiden räcker. Det blev med andra ord en väldigt bra träningsvecka för mig med fem pass, det är jag nöjd med! På eftermiddagen for vi runt och kollade balkongprylar och hann sedan med en kort fika hos mina föräldrar och Maja. Hon kom och mötte mig i dörren och jag blev så glad över det! Jag behöver min dos av kattgos, det är tydligt, och hon verkar må bra av det också!

På kvällen firade vi AP's födelsedag ett par dagar för sent. Det blev middag med hela familjen på Hamnkrogen i Stocksund - inte jättegod mat men OK - och sedan god dessert hemma hos AP. Nu är det ny arbetsvecka igen, inte så himla kul direkt men det är en del av livet det med. Och varje dag här är en dag mindre kvar till nästa jobb!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida