fredag 4 januari 2008

2008-01-04

Händelselöst
Mitt vardagliga liv är egentligen ganska händelselöst. Klockan ringer på morgonen och varje dag önskar jag bara att jag kunde ha fått ligga kvar. Att jag slapp åka till min arbetsplats, där jag vantrivs värre för var dag som går. Jobba hemifrån eller vad som helst bara för att slippa vara där.

Men jag släpar mig dit, plågar mig igenom ännu en dag. Tar en lunchpromenad, även om vädret är dåligt. Ibland går jag och tränar efter jobbet på kvällen. Hem, lagar mat, städar kanske, alltid är det något att fixa med hemma. Sedan är dagen slut. UP ber mig berätta om mina dagar men jag tycker inte att det finns något att berätta.

Träningen går i alla fall bra nu. Jag har längtat efter att komma igång och nu känns det skönt att få röra på mig ordentligt igen. Minst två pass i veckan är mitt mål. Det är inte lönt att sätta målet högre för det är alltid annat som dyker upp.

Igår fick jag höra att AnS och UW har fått en son! Jag är så glad för dem. Det är inte ofta man ser ett par som passar bättre ihop än de två.

Det är en sak jag har tänkt när det gäller mitt jobb. Jag har sett fler arbetsplatser än de flesta i min ålder, dels för att jag har bytt jobb men också genom att jag har jobbat som konsult i några år och då varit på flera olika företag. En sak skiljer mitt nuvarande jobb från resten, och det är att jag aldrig har sett ett företag med så mycket interna problem som här. Ledningen är under all kritik, alla pratar skit om alla och ingen litar på någon annan. Bristen på information och feedback är total. Alla drar åt olika håll och de olika avdelningarna och enheterna motarbetar varandra mer eller mindre öppet. Hur kan man vara produktiv och kreativ och trivas i en sådan miljö? Om vi fick ett erbjudande om att sluta mot avgångsvederlag skulle jag vara den första att tacka ja.

Och en sak ska jag minnas och det är att alla problemen som finns på min arbetsplats beror inte på mig. Det är en sak som är säker. Jag är glad att det är fredag. Snart har jag två dagar av frihet.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida